Zo voorkom je diefstal van je auto(-onderdelen)

Van jouw auto moeten dieven afblijven. Maar er is geen enkele garantie dat jouw wagen gevrijwaard blijft van criminele interesse. Wat je wél kunt doen is het zo moeilijk mogelijk maken om je auto, of de onderdelen daarvan, te stelen. Daar geven we je graag nuttige tips voor.

Donkere dagen = meer risico

Wanneer de wintertijd weer is ingegaan en een etmaal voornamelijk uit donkere uren bestaat, is dat voor dieven dé periode om op pad te gaan. Logisch, want zij worden immers minder makkelijk gezien als het buiten donker is.

De eerste tip die we je daarom mee kunnen geven is: zorg voor verlichting. Bijvoorbeeld door je auto onder een straatlantaarn te parkeren, zodat de hele buurt het kan zien als er een verdacht iemand bij staat te rommelen. Een andere optie is dat je op de oprit waar je auto staat een sensorlamp installeert, die aanspringt zodra er iemand in de buurt is. Dit is een simpele, maar wel doeltreffende manier om het effect van de donkere dagen op te heffen.

Beveilig je auto optimaal

Een autoalarm is een goede manier om het autodieven zo moeilijk mogelijk te maken om ervandoor te gaan met je auto. Als SCM Partner kan Autolease Twente je daar alles over vertellen, dus neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

De alarmen van de laagste SCM-klassen fungeren als startonderbreker/blokkeersysteem. Daar kan ook omtrekdetectie, interieurdetectie, sirene, knipperlichten en hellingshoekdetectie bij in zitten. Hiermee maak je het al een stuk lastiger om zomaar de auto (of een onderdeel ervan) te ontvreemden.

Alarmen van de hogere SCM-klassen zijn bovendien ook traceerbaar na een diefstal. Dus ook al wordt je auto gestolen, de alarmcentrale en politie kunnen precies zien waar hij zich bevindt. De beveiliging houdt hiermee dus niet op bij preventie.

Geen sleutel? Toch kwetsbaar

Mocht je denken dat jouw auto niet interessant meer is voor criminelen omdat je keyless entry hebt, dan heb je het mis. Ook dan kan je wagen nog steeds gestolen worden door middel van relay hacking.

Dit kun je voorkomen door je autosleutel in een metalen sleutelbakje te bewaren, want dan kunnen dieven het signaal ervan niet meer oppikken. Heb je (nog) niet zo’n veilige opbergplaats? Zorg er dan in ieder geval voor dat je de sleutel zo ver mogelijk van de auto bewaart in huis. Zo verklein je de kans dat het signaal alsnog opgepikt kan worden.

Je kunt natuurlijk ook het keyless entry-systeem helemaal laten uitschakelen als je er 100% zeker van wilt zijn dat dit geen zwakke plek meer is in je beveiliging. Of installeer een extern stuurslot of pedaalslot in je auto. Dan kost het dieven veel meer tijd en moeite om hem te stelen en dan is de kans groot dat ze jouw auto overslaan.

Meer weten over je auto beveiligen?

Voor meer informatie over de mogelijkheden in jouw situatie kun je altijd vrijblijvend contact met Autolease Twente opnemen.