Auto leasen als ZZP’er of startende ondernemer? Dit zijn jouw mogelijkheden

Je bent ZZP’er of startende ondernemer en wilt een auto leasen. Bij Autolease Twente bieden we diverse oplossingen voor starters en ZZP’ers. Wat zijn jouw mogelijkheden en aan welke voorwaarden moet je voldoen? We leggen het graag aan je uit.

Autolease ZZP – Wat kan ik als ZZP’er of startende ondernemer?

Speciaal voor starters en ZZP’ers hebben we een ruim aanbod jong gebruikte auto’s en bestelwagens. Dit zijn prima auto’s en omdat de kop er al af is, zijn ze financieel veel aantrekkelijker dan nieuwe auto’s. Daarnaast hebben we regelmatig interessante auto’s die retour zijn gekomen vanuit een leasecontract en die nog prima een tweede ronde mee kunnen.

In veel gevallen is het aantrekkelijk om te starten met een passende auto met laag financieel risico. Zodra jij als ondernemer inzicht hebt in de prestaties van jouw bedrijf en de eerste jaarcijfers bekend zijn, kun je overstappen naar een auto die geheel naar jouw wens is.

Wij denken graag met je mee. In overleg bepalen we welke auto volstaat om jouw werk goed te kunnen doen en wat financieel verantwoord is. Daarbij is er ook veel ruimte voor jouw eigen wensen. Wat ons betreft zijn ook de mogelijkheden van lease voor ZZP’ers en starters oneindig.

Bekijk onze actuele voorraad leaseauto’s

Leasen zonder jaarcijfers – Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

Voor startende ondernemers zijn er nog geen jaarcijfers bekend. Leasen zonder jaarcijfers is mogelijk maar we vragen dan wel een aanbetaling voor jouw leaseauto. De hoogte van de aanbetaling hangt af van het soort auto. Door de aanbetaling is een bankgarantie niet nodig. Verder moet je ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel, een zakelijke bankrekening hebben en aan ons een geldig paspoort en rijbewijs kunnen overhandigen. Wij werken altijd met leasecontracten. Alle afspraken die we samen maken zijn onderdeel van het leasecontract.

Hoe lang zit ik als starter of ZZP’er vast aan mijn leasecontract?

Van 1 maand tot 5 jaar, het kan allemaal bij Autolease Twente. In goed overleg is wat ons betreft alles mogelijk. We begrijpen dat als startende ondernemer of ZZP’er jouw toekomst onzeker is. Het aangaan van langdurige leasecontracten met alle financiële consequenties die daarbij horen, is voor veel starters een te grote stap. Daarom denken wij ook met je mee over de looptijd van je contract.

Wat als ik nog niet weet hoeveel kilometers is ga rijden?

Als starter weet je nog niet exact hoeveel kilometer je gaat rijden. Samen met jou maken we een schatting van het aantal kilometers. Daarnaast spreken we af wat de kosten zijn voor eventuele meer-kilometers. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent.

Welke leasevorm is geschikt voor ZZP’ers en starters?

Bij Autolease Twente bieden we alle gangbare vormen van autolease aan. We bieden shortlease voor de kortere periodes en operational lease voor de langere termijn. Ook financial lease voor zzp’ers en starters behoort zelfs tot de mogelijkheden. Welke leasevorm voor jou het meest geschikt is hangt af van jouw wensen. In overleg bepalen we welke leasevorm voor nu het beste bij je past.

Shortlease voor ZZP’ers biedt de voordelen van een leasecontract maar geeft jou maximale flexibiliteit zoals bij het huren van een auto. Het is vaak voor een kortlopende periode en geeft je de mogelijkheid om op elk gewenst moment het contract te beëindigen.

Lees meer over shortlease

Bij operational lease gaan we een contract aan voor een langere periode. Meestal is dat 4 of 5 jaar. Voor een vast bedrag per maand rij je zorgeloos een auto. Omdat bij deze leasevorm alle servicecomponenten ingebrepen zijn, evenals verzekering en wegenbelasting, liggen daarmee ook de grootste financiële risico bij de leasemaatschappij. De auto staat niet bij jou op de balans maar bij de leasemaatschappij.

Lees meer over operational lease

Met financial lease word je ook daadwerkelijk eigenaar van de auto. Met alle bijbehorende fiscale voordelen. Je lost maandelijks af en betaald aan het eind van het contract een slottermijn die we vooraf afspreken. Bij deze leasevorm staat de auto wel bij jou op de balans.

Lees meer over financial lease
Robin Slaghuis
Accountmanager
Meer weten over ZZP lease en lease voor starters?

Meer weten of advies over ZZP lease en lease voor starters? In een persoonlijk gesprek vertellen we graag wat meer over ZZP lease en lease voor starters.

Contact opnemen