autohuur twente verhuispakket

Verhuizen: waar moet je allemaal aan denken?

Voor de een is een verhuizing een droom die eindelijk uitkomt, voor de ander betekent het vooral heel veel gedoe. Om je van dat laatste af te helpen, staan we graag voor je klaar. Met de tips in dit artikel verloopt de verhuizing een stuk soepeler, want je weet precies waar je rekening mee moet houden.

Zelf doen of verhuisbedrijf inhuren?

Het grootste voordeel van een verhuisbedrijf inhuren is dat het je heel veel tijd bespaart. Stel je voor dat je alles in je huidige woning zelf moet inpakken en verhuizen… dat kan natuurlijk, maar dat lukt je niet in een middagje. Als je het geld hebt én je hebt het ervoor over, dan kun je een verhuisbedrijf inschakelen om het zware en tijdrovende werk te doen. Het is zelfs mogelijk om de professionals al je spullen te laten inpakken in de oude woning en te laten uitpakken in de nieuwe woning. De kosten voor een dergelijke verhuisservice verschillen (van € 500 tot € 1500), dus vraag meerdere offertes op.

Maar als je liever zelf de schouders eronder zet en zo geld wilt besparen, dan ben je eigenlijk ook zo door die verhuizing heen. Zeker als je flink wat familie en vrienden optrommelt om een handje te helpen. En je huurt al een bakwagen met laadlift voor € 130 per dag. Daarin kun je heel wat spullen tegelijk verhuizen.

Tips voor als je het zelf gaat doen

 • Verkoop vooraf meubelen en andere spullen die je niet mee wilt verhuizen (of breng ze naar de kringloop).
 • Zorg dat je genoeg verhuisdozen, bubbelplastic en labels hebt voordat het inpakken in je oude woning begint.
 • Vraag vrienden en familie om mee te helpen en communiceer de verhuisdatum ruim van tevoren met ze.
 • Maak een planning wie je voor welke klus nodig hebt.
 • Pak lichte en zware dingen bij elkaar in, zodat je geen loeizware verhuisdozen krijgt.
 • Zorg uiteraard voor goede bescherming als het om kwetsbare spullen gaat. Bubbelplastic of krantenpapier werkt prima tegen lichte stoten.
 • Als je minder ruimte hebt in je nieuwe woning, kun je kiezen om voor een deel van je inboedel een opslag te huren.
 • Rijd liever een keertje vaker op en neer dan dat je de verhuisbus helemaal vol propt.
 • Pak eerst de spullen in die je na de verhuizing niet direct nodig hebt. Deze verhuis je als eerste en die pak je pas uit wanneer je daar tijd voor hebt.
 • De belangrijkste spullen verhuis je als laatste en pak je direct bij aankomst uit om te weer te gebruiken.
 • Houd belangrijke papieren, opladers, laptops en tablets bij elkaar. Deze hou je ongetwijfeld steeds in je gezichtsveld, dus dan gebeurt er niets mee tijdens de verhuizing.
 • Neem voldoende pauzes met iets te eten en drinken. Iedereen heeft genoeg energie nodig voor deze intensieve dag.

Kies je voor een bakwagen met laadlift of een busje?

Eigenlijk is het een vrij simpele keuze. Als je écht zware meubelen hebt die ook nog eens kwetsbaar zijn, dan is een bakwagen met laadlift de beste optie voor jouw verhuizing. Kun je alles vrij makkelijk tillen? Dan is zo’n lift in principe niet nodig en kun je het ook prima af met een busje.

Meer weten over een verhuiswagen huren?

Voor meer informatie over de verschillende soorten verhuiswagens of voor een concrete offerte kun je altijd vrijblijvend contact met Autolease Twente opnemen. Succes met verhuizen!