SEBA-subsidie 2024

Ondernemers opgelet! In 2025 verdwijnt de SEBA-subsidie tot wel €5.000,- op volledige elektrische bedrijfsauto’s. Dit betekent dat je alleen nog in 2024 kunt profiteren van de SEBA-subsidie. Vanaf dinsdag 23 april 2024 om 07:00 is het budget van 30 miljoen euro beschikbaar gesteld. Ben je dus op zoek naar een elektrische bedrijfsauto? Wees er op tijd bij en profiteer alleen in 2024 nog van de SEBA-subsidie.

Ons aanbod elektrische bedrijfsauto’s

Robin Slaghuis
Accountmanager
Profiteer in 2024 nog van de SEBA-subsidie

Wil je gebruik maken van de SEBA-subsidie in 2024 of meer meten over deze subsidie? In een persoonlijk gesprek leggen we graag uit wat de SEBA-subsidie voor jou kan betekenen.

Contact opnemen

Hoe kun je de SEBA-subsidie aanvragen?

Om in aanmerking te komen voor de SEBA moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Deze kun je eenvoudig bekijken op de website van de RVO (Rijksoverheid voor Ondernemend Nederland). Bekijk hier de SEBA voorwaarden. Tevens kun je hier lezen hoe je de aanvraag op de subsidie kunt voorbereiden. Uiteraard helpen we je graag met de aanvraag van SEBA met gratis persoonlijk advies.

Gratis adviesgesprek inplannen

Voorkom onnodige kosten in 2025

Benzine, diesel, LPG of volledig elektrisch een bedrijfsauto leasen? In 2024 kun je veel geld besparen. Naast de SEBA-subsidie op elektrische bedrijfsauto’s zal in 2025 de BPM-vrijstelling voor nieuwe bedrijfsauto’s op fossiele brandstof (benzine, diesel of LPG) worden afgeschaft. Dit betekent dat je in 2025 bij aanschaf van een nieuwe bedrijfsauto op fossiele brandstof (benzine, diesel of LPG) BPM moet betalen. Heb je dus plannen om in de nabije toekomst een bedrijfsauto te leasen? 2024 is het moment! Lees meer over de afschaffing van BPM in 2025.

Veelgestelde vragen

Wat is SEBA?

SEBA (Subsidieregeling Emissieloze BedrijfsAuto’s) is een subsidieregeling voor emissieloze (elektrische) bedrijfsauto’s. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de bedrijfsgrootte. Dit is onderverdeeld in grote-, middelgrote- en kleine ondernemingen met een maximum van €5.000,-. Voor grote onderneming geldt 7%, middelgrote 10% en voor kleine ondernemingen zelfs 12%. Je kunt de mkb-toets gebruiken om te weten of de onderneming groot, middelgroot of klein is.

Wat is BPM?

BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorfietsen) is een belasting die betaald wordt bij aanschaf van een nieuwe auto of (in sommige gevallen) bij het importeren van 2e-hands auto’s uit het buitenland. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de CO2- uitstoot.
 
Ondernemers kunnen profiteren van een zogeheten BPM-vrijstelling. In 2025 vervalt deze vrijstelling op bedrijfsauto’s met fossiele brandstof (benzine, diesel en LPG). Zo wil de overheid het gebruik van elektrische voertuigen stimuleren. Na 2024 moeten ondernemers dus ook BPM betalen, behalve wanneer ze kiezen voor een elektrische bedrijfsauto.

Meer weten over SEBA of advies nodig?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de SEBA voor jouw specifieke situatie? Vul onderstaand contactformulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie of bel direct naar 074-2020111.

Naam(Vereist)