BPM-vrijstelling 2024

Ondernemers opgelet! In 2025 verdwijnt de BPM-vrijstelling voor nieuwe bedrijfsauto’s op fossiele brandstof (benzine, diesel en LPG-gas). Dit betekent dat je alleen nog in 2024 kunt profiteren van de BPM-vrijstelling. Ben je dus op zoek naar een bedrijfsauto op fossiele brandstof (benzine, diesel en LPG gas)? Profiteer alleen nog in 2024 van de BPM-vrijstelling.

Profiteren van de BPM-vrijstelling

Ons aanbod bedrijfsauto’s

Robin Slaghuis
Accountmanager
Profiteer alleen nog in 2024

Wil je gebruik maken van de BPM-vrijstelling in 2024 of meer meten over de afschaffing? In een persoonlijk gesprek leggen we graag uit wat de BPM-vrijstelling voor jou kan betekenen.

Contact opnemen

Voorkom onnodige kosten in 2025

Naast de BPM-vrijstelling is er alleen in 2024 een SEBA-subsidie tot wel €5.000,- op elektrische bedrijfsauto’s. In 2025 verdwijnt deze €5.000,- subsidie op volledige elektrische bedrijfsauto’s. Heb je dus plannen om in de nabije toekomst een bedrijfsauto te leasen? 2024 is het moment! Benzine, diesel, LPG of volledig elektrisch een bedrijfsauto leasen, in 2024 kun je veel geld besparen.

Veelgestelde vragen

Wat is BPM?

BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorfietsen) is een belasting die betaald wordt bij aanschaf van een nieuwe auto of (in sommige gevallen) bij het importeren van 2e-hands auto’s uit het buitenland. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de CO2- uitstoot.
 
Ondernemers kunnen profiteren van een zogeheten BPM-vrijstelling. In 2025 vervalt deze vrijstelling op bedrijfsauto’s met fossiele brandstof (benzine, diesel en LPG). Zo wil de overheid het gebruik van elektrische voertuigen stimuleren. Na 2024 moeten ondernemers dus ook BPM betalen, behalve wanneer ze kiezen voor een elektrische bedrijfsauto.

Wat is SEBA?

SEBA (Subsidieregeling Emissieloze BedrijfsAuto’s) is een subsidieregeling voor emissieloze (elektrische) bedrijfsauto’s. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de bedrijfsgrootte. Dit is onderverdeeld in grote-, middelgrote- en kleine ondernemingen met een maximum van €5.000,-. Voor grote onderneming geldt 7%, middelgrote 10% en voor kleine ondernemingen zelfs 12%. Je kunt de mkb-toets gebruiken om te weten of de onderneming groot, middelgroot of klein is.

Meer weten over de BPM-vrijstelling of advies nodig?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de BPM-vrijstelling voor jouw specifieke situatie? Vul onderstaand contactformulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie of bel direct naar 074-2020111. .

Naam(Vereist)