Elektrische auto leasen? Ook dat kan bij Autolease Twente

Je denkt serieus na over elektrisch rijden of misschien ben je zelfs al zover en wil je een elektrische auto leasen. Waar moet je rekening mee houden? Wat zijn de voor- en nadelen van elektrisch rijden? Wij zetten de belangrijkste zaken voor je op een rij.

Is een elektrisch auto leasen goedkoper?

Als je een nieuwe auto aan gaat schaffen zijn de kosten een belangrijk argument. Dat is bij een elektrische auto niet anders. Elektrisch rijden is voordeliger als je kijkt naar de totale kosten per kilometer. Bij een 100% elektrische auto betaal je namelijk geen wegenbelasting. Daarnaast heb je niet de hoge brandstofkosten die je bij een auto op fossiele brandstof wel hebt.

Ook het onderhoud aan een elektrische auto is goedkoper. Een elektrische auto heeft immers geen slijtage gevoelige onderdelen zoals versnellingsbak of verbrandingsmotor. De kosten voor een gemiddelde onderhoudsbeurt liggen daardoor dan ook een stuk lager.

Wat is de actieradius van een elektrische auto?

Dat verschilt per merk en model. De gemiddelde elektrische auto heeft een actieradius van zo’n 250 kilometer. Voor de zakelijke rijder aan de krappe kant. Gelukkig staat de ontwikkeling van elektrische auto’s niet stil en worden er steeds betere auto’s gemaakt met een grotere actieradius. Merken als Tesla en Porsche zijn trendsetter en dwingen andere merken om ook de actieradius van hun auto’s te verbeteren.

 


De Hyundai KONA Electric

De Hyundai KONA is de eerste 100% elektrisch aangedreven SUV in Europa. Met een actieradius van maar liefst 482 kilometer is dit voor de zakelijke rijder een zeer aantrekkelijke auto. Voordeliger dan de meeste andere elektrische auto’s met een vergelijkbare actieradius en bovendien veel completer uitgevoerd.

>> lees meer over de Hyundai KONA Electric


Wat is het verschil tussen een hybride auto en elektrische auto?

Naast een 100% elektrische auto heb je ook de keuze uit een hybride auto. Beide type auto’s zijn in elk geval beter voor het milieu dan een auto met alleen een diesel- of benzinemotor. Een elektrische auto rijdt volledig op stroom. Als de accu leeg is dien je de auto via de laadpaal op te laden.

Een hybride auto beschikt naast een elektromotor ook nog over een verbrandingsmotor. Deze zijn er in meerdere varianten. De gesloten hybride is veel voorkomend. Daarbij worden de accu’s bijgeladen door restenergie die vrijkomt tijdens het rijden en remmen. De aanwezige elektromotor dient als hulpmotor.

Daarnaast is er de plug-in hybride waarbij de accu wel met een stekker op kunt laden. De auto wordt aangedreven door de elektromotor. De aanwezige brandstofmotor dienst slechts als aggregaat. Pas als de accu leeg is gaat de auto over op de brandstofmotor. Qua belastingvoordeel en kosten in onderhoud verschilt een hybride van een 100% elektrische auto.

Dit zijn de voordelen van een elektrische auto

Een elektrische auto leasen is een bewuste keuze. Hier nogmaals de voordelen voor je op een rij.

  • Goedkoper in onderhoud
  • Vrij van wegenbelasting
  • Geen hoge brandstofkosten
  • Interessant qua bijtelling (4% tot €50.000,-)
  • Milieuvriendelijk

Zitten er ook nadelen aan elektrisch rijden?

We zijn wel zo eerlijk om te erkennen dat het niet alleen maar halleluja is. Net zoals elke andere auto heeft ook het rijden in een elektrische auto mindere kanten:

  • Weinig (betaalbare) modellen met grote actieradius beschikbaar
  • Door productie van accu’s en gebrek aan groene energie nog niet volledig klimaatneutraal
  • Voldoende laadpalen in met name buitenland is wel eens een probleem
  • Altijd in de gaten houden of je accu nog voldoende is opgeladen

De ontwikkelingen gaan echter razendsnel waardoor de verwachting is dat de hier genoemde punten binnen afzienbare tijd getackeld zijn.

Hoe ga je om met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is een kwestie van mindset. Als je langere afstanden maakt op één dag is het belangrijk dat je vooraf goed nadenkt over een aantal dingen. Hoeveel kilometers ga ik rijden? Hoe groot is mijn actieradius? Kan ik bijladen op je eindbestemming? Moet ik eventueel onderweg nog snelladen en waar kan ik dat? Dit vraagt discipline van de berijder maar zal ook een kwestie van gewenning zijn. Uiteindelijk is het voor veel elektrische rijders een sport om zo efficiënt mogelijk te rijden.

Veel rijders zullen verrast zijn over het behoud van goede rijeigenschappen van een elektrische auto. Vanaf het eerste moment dat het gaspedaal ingedrukt wordt, heeft de auto de beschikking over 100% van zijn vermogen. Optrekken gaat vlot en soepel.

Autolease Twente en elektrisch rijden

Vanaf het begin van de ontwikkeling is Autolease Twente meegegaan in de trend van elektrisch rijden. De automarkt veranderd, dat zien wij ook. Wij willen niet alleen volgend zijn maar ook vooruitstrevend. We werken dan ook actief mee aan initiatieven voor carsharing en werken samen met slimme mobiliteitspartners om de infrastructuur voor elektrisch rijden te verbeteren. Wij bieden een ruime voorraad elektrische auto’s.

Meer weten of advies?

Wil je meer weten over elektrisch rijden of laten berekenen wat een elektrische auto leasen jou op jaarbasis bespaart? Vul het onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.

Contact

 

Autolease inclusief: