Subsidie op gebruikte elektrische auto’s

Om de aankoop en het gebruik van elektrische auto’s te stimuleren, is er een subsidieregeling in het leven geroepen. Sinds 1 juli van dit jaar konden particulieren subsidie aanvragen voor de aanschaf van een nieuwe of gebruikte elektrische auto. Het liep direct vanaf de eerste dag al storm. De subsidiepot voor nieuwe auto’s was dan ook na een week al leeg. Voor een gebruikte elektrische auto is er echter nog steeds subsidie beschikbaar.

De voorwaarden voor subsidie

Voor een gebruikte elektrische auto kun je dus nog steeds profiteren van subsidie. Wie nu een gebruikte elektrische auto aanschaft, kan rekenen op 2000 euro subsidie. Wel moet je daarbij aan een aantal voorwaarden voldoen.

De voorwaarden voor subsidie op een elektrische auto zijn:

  • De auto is 100% elektrisch (dus geen plug-in hybride)
  • De auto is aangeschaft door een particulier
  • Aanschafdatum vanaf 4 juni 2020 of later
  • Je dient jouw subsidieaanvraag binnen zestig dagen na datum van ondertekening van het koop- of leasecontract in
  • De elektrische auto staat minimaal 3 jaar onafgebroken op naam van de aanvrager
  • De actieradius van de auto is minimaal 120 kilometer
  • Gebruikte elektrische auto is gekocht bij een autobedrijf

Meer weten over de voorwaarden? Bekijk dan de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Subsidie bij koop of private lease van een elektrische auto

De subsidieregeling is er alleen voor particulieren. Het maakt daarbij echter niet uit of je kiest voor koop of lease. Kies je dus voor een elektrische auto in combinatie met private lease? Ook dan kun je gewoon 2000 euro subsidie krijgen. Het subsidiebedrag ontvang je dan gedurende vier jaar maandelijks op je rekening.

Ruime voorraad jong gebruikte elektrische auto’s

Zoals gemeld is de subsidiepot voor nieuwe auto’s leeg. Wil je daar gebruik van maken dan zul je moeten wachten tot volgend jaar. Voor gebruikte elektrische auto’s is er nog wel budget beschikbaar. Bij Autolease Twente hebben we nog een ruime voorraad elektrische auto’s. Veelal jong gebruikte elektrische auto’s die in combinatie met private lease allen in aanmerking komen voor deze subsidieregeling.