trekhaak bagagebox

Meer bagageruimte nodig? Huur een auto met bagagebox!

Je kent het wel: de vakantie komt eraan en er moet weer eens meer bagage mee dan waar je vooraf op had gerekend. Stress? Nee hoor! Daar hebben wij nu een ideale oplossing voor: de bagagebox.

Aerodynamischer dan een dakkoffer

Met een bagagebox heb je ineens 500 liter extra bergruimte. In totaal mag deze bagage maximaal 50 kg wegen. Met dat gewicht is het nog veilig om op hoge snelheid te rijden terwijl er iets op je trekhaak zit. Je leest het goed: geen dakkoffer, maar een trekhaakvariant. Dat heeft meerdere voordelen, zeker voor elektrische auto’s.

Uiteraard kan een bagagebox ook gebruikt worden op brandstofauto’s met een trekhaak, maar de aerodynamica is vooral ideaal voor EV’s. Omdat de box achter de auto hangt, vangt hij geen wind en heeft hij veel minder invloed op de actieradius dan een dakkoffer. Zie het als een fietsendrager die op de trekhaak geplaatst wordt en waar een bagagekoffer op gemonteerd is.

Stevige koffer, makkelijk in gebruik

Zoals je mag verwachten van een degelijke bagagebox, is hij gemaakt van hard kunststof. Hij kan dus tegen een stootje, ook al is het niet de bedoeling dat je ergens mee botst. Maar stel dat er iets gebeurt onderweg waardoor hij geraakt wordt of losraakt, dan is je bagage altijd goed beschermd.

Het monteren op de trekhaak gaat ook heel eenvoudig. We doen dit graag een keer voor als je bij ons bent, dan weet je hoe het werkt en kun je het de volgende keer zelf. Je zet hem supersimpel op de trekhaak en maakt hem goed vast. Daarna kun je al je bagage inladen en op weg!

trekhaak bagagebox

Mee te huren bij je auto of los voor je eigen auto

Het wordt steeds gebruikelijker dat mensen speciaal voor hun vakantie een auto huren. Bijvoorbeeld omdat ze dan meer bagageruimte hebben. Omdat we elektrisch rijden willen stimuleren, adviseren we regelmatig een combinatie van een EV met een bagagebox. Dan zit het met de bagageruimte wel goed, terwijl ook de actieradius nog prima is. Zo ga je relaxed op vakantie.

Maar als je zelf al een auto hebt en je bent alleen geïnteresseerd in het huren van een bagagebox, dan staan we ook zeker voor je klaar. Wij denken graag met je mee!

Meer weten over het huren van een auto met bagagebox?

Voor meer informatie over de bagagebox (ook losse verhuur is mogelijk) of een combinatie van een huurauto en een bagagebox altijd vrijblijvend contact met Autohuur Twente opnemen.