Sander te Wierik

Jubilaris Sander te Wierik ziet altijd een uitdaging

Als Hoofd Wagenparkbeheer en Aftersales voelt Sander te Wierik zich bij Autolease Twente helemaal op zijn plek. In de 12,5 jaar dat hij inmiddels bij ons bedrijf werkt, heeft hij al verschillende functies gehad. Maar naar eigen zeggen biedt zijn huidige rol alles wat hij nodig heeft om het werk leuk en afwisselend te houden.

Servicegerichte mindset

Eigenlijk zou je de verantwoordelijkheid van Sander kunnen samenvatten met ‘alles wat voor en na het afsluiten van een leasecontract gebeurt’. Denk bijvoorbeeld aan het transport van een nieuwe leaseauto na inkoop of het poetsen ervan voordat hij afgeleverd wordt. Misschien wil de klant er een trekhaak onder of een andere aanpassing. Sander stuurt dan de monteurs aan die hiervoor zorgen. De servicegerichte mindset die hiervoor nodig is, had hij in zijn vorige baan al: “Hiervoor werkte ik bij Autogroep Twente aan de balie. Als serviceadviseur stuur je de werkplaats en de planning aan, maar werk je ook samen met de facturatie en het magazijn. Dat zijn dingen die mij goed van pas komen in mijn huidige functie.”

Sander te Wierik

Autolease Twente-DNA

Zowel bij Autogroep Twente als Autolease Twente heerst een zelfde soort mentaliteit, vertelt Sander: “We doen het samen, met elkaar pakken we alles aan. Iedereen heeft bij wijze van spreken zijn eigen winkel binnen het bedrijf en bij elkaar klopt het, omdat we allemaal Autolease Twente-DNA hebben.”

Voordat hij bij Autogroep/Autolease Twente ging werken, werkte Sander al bij een Hyundai-dealer. Hij was dus al bekend met het werk toen hij bij ons aan de slag ging. Maar hij merkte na een aantal jaren in dienst wel dat er wat uitdaging miste: “Het werd een trucje dat ik heel goed beheerste. Ik had het nog steeds naar mijn zin, maar ik gaf in een functioneringsgesprek wel aan dat ik graag iets anders wilde doen. Toen directeur Maik Jansen hoorde dat ik ergens anders solliciteerde, vond hij een rol voor mij binnen Autolease Twente. Hij maakte er meteen werk van en vertelde me dat ik lekker op vakantie moest gaan en dat er daarna een nieuwe functie voor me was. Dat deed me goed, want ik keek niet naar een baan bij een ander bedrijf uit onvrede, maar om de uitdaging. Er wordt hier goed naar de persoon gekeken. Hoe je in elkaar zit, wat je nodig hebt. Je voelt je ondersteund en er wordt voor je gezorgd. Zowel zakelijk als privé.”

Eigen afdeling

Zijn nieuwe werk bij Autolease Twente was meteen heel afwisselend. Van wagenparkbeheer tot aan het ondersteunen van de huurafdeling en shortlease. Door de groei die het bedrijf doormaakte, werd het tijd dat de verschillende taken ook echt door verschillende mensen werden gedaan. Zo leidde Sander vanaf dat moment de afdeling Wagenparkbeheer en Aftersales: “Gabriël en Timo ondersteunen mij daarbij, net als de poetsers Bertus en Maurits. Gerard verzorgt het transport. In de afgelopen vijf jaar hebben we zo onze eigen afdeling gevormd. Doordat het heel afwisselend is, ligt er voor mij nog genoeg uitdaging, want we groeien nog steeds. Het is mooi om daar onderdeel van te zijn en met veel plezier vanaf het begin bij betrokken te zijn.”

Beheersbare groei

Het moeilijkste van een groeiend bedrijf is om het op een beheersbare manier te doen. Dat is volgens Sander dan ook de grootste uitdaging van Autolease Twente de komende jaren: “We zijn gewend om volop maatwerk en service te bieden aan onze klanten. Echt met ze mee te denken in oplossingen. Het is de kunst om dit ook te kunnen blijven doen terwijl er nieuwe collega’s bij komen. Voor 2024 zie ik dat dan ook als de grote uitdaging: de groeistuip die we doormaken op de juiste manier beheersbaar te maken. Toen ik hier kwam hadden we een bestand van 700 auto’s en dat zijn er nu 2100. Die groei zal echt nog wel doorzetten, maar wij moeten intern alles goed voor elkaar hebben om de volgende stap te kunnen zetten.”