hybride rijden

Hybride rijden: hoe werkt dat nou eigenlijk?

Als volledig elektrisch rijden nog een stap te ver is voor je, is een hybride auto misschien een optie voor je. We helpen je graag op weg door de diverse varianten op een rij te zetten voor je.

Wat is hybride rijden precies?

Welke variant je ook kiest, elke hybride auto heeft zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor. Je kunt vaak korte afstanden elektrisch rijden en schakelt dan voor de langere afstanden over op de reguliere verbrandingsmotor. Meestal rijden die op benzine, maar soms op diesel. Doordat de elektromotor de verbrandingsmotor helpt tijdens het rijden, wordt de uitstoot van schadelijke stoffen beperkt. Bovendien is het verbruik gunstiger en betaal je een lagere BPM.

Welke soorten hybride zijn er?

Er zijn drie soorten hybrides die op dit moment veel verkocht worden:

  • De mild hybrid (MHEV)
  • De hybride (HEV)
  • De plug-in hybride (PHEV)

Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV)

Dit is de lichtste variant van hybride rijden. De auto heeft een grote accu en de elektromotor ondersteunt daarmee de verbrandingsmotor tijdens het rijden, met name bij het wegrijden vanuit stilstand. Als je remt, wint de accu weer energie terug. Een MHEV kan niet rijden zonder dat de verbrandingsmotor werkt. Je rijdt dus nooit volledig elektrisch. Deze variant kun je niet zelf opladen.

Hybrid Electric Vehicle (HEV)

Net als de MHEV heeft de HEV een elektromotor die de verbrandingsmotor helpt. Maar hij kan ook volledig elektrisch rijden op korte afstanden. Gemiddeld heb je het dan over 30 tot 60 km. Oftewel: de korte ritjes in de omgeving, bijvoorbeeld als je boodschappen gaat doen. Je hebt dan geen uitstoot en rijdt veel voordeliger dan wanneer je op fossiele brandstof rijdt.

De HEV laadt zichzelf ook op wanneer je remt. Maar hij kan ook opladen met de hulp van de verbrandingsmotor, wanneer dat nodig is. Hij kan niet opladen met een stekker.

Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV)

De naam zegt het al: aan de PHEV kun je een stekker koppelen om zijn accu op te laden. Dat is het grote verschil met de MHEV en HEV. Hij kan ook volledig elektrisch rijden op korte afstanden, maar voor langere ritten biedt de elektromotor ondersteuning aan de verbrandingsmotor. Door regeneratief te remmen win je ook elektriciteit terug tijdens het rijden, maar met een laadpaal of stopcontact laad je de accu ook gewoon op als hij stilstaat.

Ronald van der Spek
Lease Adviseur
Meer weten over hybride rijden?

Voor meer informatie over de verschillende soorten hybride auto’s of voor een concrete offerte kun je altijd vrijblijvend contact met Autolease Twente opnemen.

Contact opnemen

Aanbod Hybride auto’s van Autolease Twente

Veelgestelde vragen over Hybride rijden

Heb ik een laadpaal nodig voor een hybride auto?

Alleen voor een PHEV, niet voor een MHEV of HEV.

Hoe werkt een hybride auto zonder stekker?

Die laadt zichzelf op tijdens het remmen of door middel van de verbrandingsmotor.

Moet je een hybride auto opladen?

Dat moet alleen met een PHEV, niet met een MHEV of HEV.

Hoe lang duurt het opladen van een hybride auto?

Uiteraard ligt dat aan het merk en model, maar bij een laadvermogen van 3,7 kW moet de auto gemiddeld 1,5 tot 2,5 uur laden.

Welke variant is het beste?

Als je thuis een laadpaal of stopcontact beschikbaar hebt, ligt een PHEV voor de hand. Zeker wanneer je vooral korte ritten maakt en dus met name de elektromotor gebruikt. Wil je vooral veel kilometers maken, dan past een MHEV of HEV beter bij jouw situatie.

Meer weten over hybride rijden?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van hybride rijden voor jouw situatie? Vul dan onderstaand formulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie.

Naam(Vereist)