Betekenis Carrosserie

Tijdens een verjaardag geen antwoord kunnen geven welke carrosserie jouw auto is? Of tijdens de online zoektocht naar een auto de term ‘Carrosserie’ tegengekomen, maar geen idee wat dit betekent? Op deze pagina vertellen we je graag alles over de betekenis Carrosserie. Waar komt de term vandaan, maar wellicht nog belangrijker: wat is een carrosserie?

Wat is carrosserie?

Een carrosserie is het uiterlijk en de vorm van een auto. Dit maakt het makkelijker om auto’s te onderscheiden. Handig bij het zoeken van een nieuw type auto die voldoet aan je wensen. Wil je bijvoorbeeld een auto met een hoge instap om makkelijk in- en uit te stappen? Kies dan voor de carrosserie SUV. Prestaties van een auto, zoals aantal pk of cilinderinhoud, zijn niet gerelateerd aan een carrosserie. De carrosserie heeft vooral te maken met het uiterlijk en de vorm van de auto.

Uitstraling en functionaliteit

Elke carrosserie heeft een unieke uitstraling en functie. De carrosserievormen helpen dus om auto’s te onderscheiden op basis van smaak (uitstraling) en op basis van functionaliteit. Oftewel: wat ben je praktisch nodig en wat vind je mooi. Op zoek naar een grote auto omdat je een groot gezin hebt? De carrosserie SUV of Stationwagen zijn geschikte carrosserievormen. Graag een auto met een open dak omdat je dit simpelweg gewoon mooi vindt? Kies dan voor de carrosserie Cabriolet.

Carrosserievormen

Er zijn veel verschillende soorten carrosserievormen. Veelvoorkomende carrosserievormen zijn de SUV, Sedan, Stationwagen en de Coupé. De bekendste carrosserievorm is wellicht Cabriolet, een auto met open dak. We leggen graag uit wat elke carrosserie betekent, voor welk type personen het geschikt is en geven een voorbeeld van ene auto.

Wat is een hatchback?

Een hatchback is een autotype met een grote achterklep die samen met de achterruit omhoog zwaait. Het interieur is één geheel, met vaak neerklapbare achterbanken voor extra bagageruimte. Daarom is deze carrosserie is daardoor zeer geschikt voor stadsgebruik en kleinere gezinnen.
Voorbeeld: Volkswagen e-Up.

Wat is een cabrio?

Een cabrio (cabriolet) is een auto met een inklapbaar dak dat open kan. Ideaal voor liefhebbers van open rijden en zonnige dagen.
Voorbeeld: Porsche Boxter cabrio.

Wat is een coupé?

Een coupé is een sportieve auto met meestal twee deuren en een schuin aflopende daklijn. Vaak gekozen door mensen die van stijl en prestaties houden.
Voorbeeld: BMW 4-serie Coupé.

Wat is een SUV?

Een SUV (Sport Utility Vehicle) is een ruime auto met hoog zitcomfort, geschikt voor verschillende terreinen en biedt vaak veel binnenruimte.
Voorbeeld: Hyundai Kona.

Wat is een stationwagen?

Een stationwagen heeft een langere carrosserie, vaak met extra bagageruimte achterin. Perfect voor gezinnen met veel spullen en lange ritten.
Voorbeeld: Volvo V90.

Wat is een sedan?

Een sedan is een auto met vier deuren en een afzonderlijke kofferbak. Populair voor dagelijkse ritten en zakelijke doeleinden.
Voorbeeld: Hyundai IONIQ 6.

Wat is een MPV?

Een MPV (Multi-Purpose Vehicle) biedt veel zitplaatsen en ruimte, ideaal voor grotere gezinnen of groepen.
Voorbeeld: Toyota Prius +.

Wat is een bedrijfswagen?

Een bedrijfswagen is een auto of bus die vaak wordt gebruikt voor zakelijke doeleinden, zoals het vervoeren van goederen of werkmateriaal.
Voorbeeld: Ford Transit.

Let op: de keuze voor een bepaalde carrosserievorm hangt af van individuele behoeften, voorkeuren en levensstijl. Het is altijd goed om proefritten te maken en verschillende opties te overwegen voordat je een auto kiest. Onze leaseadviseurs helpen je graag met het kiezen van de juiste carrosserie. Graag persoonlijke hulp en deskundig advies? Neem eenvoudig contact met ons op via de contactpagina.

Carrosserie aanbod van Autolease Twente

Wat is de carrosserie van een auto? Na het lezen van deze pagina kun je hier uitgebreid antwoord op geven. Daarnaast kun je in de zoektocht naar een nieuwe (lease)auto gemakkelijker een groot aanbod voertuigen filteren op basis van uitstraling of functionaliteit. Bij Autolease Twente hebben we veel verschillende carrosserie leaseauto’s. Benieuwd welke leaseauto’s wij hebben in je gewenste carrosserie of hulp met de zoektocht naar de perfect auto? Onze leaseadviseurs helpen je graag. Kom langs in onze showroom in Hengelo of neem eenvoudig contact met ons op via de contactpagina.  

Veelgestelde vragen

Waarom wordt het carrosserie genoemd?

Na het lezen van deze pagina benieuwd waarom het onderscheiden van type auto’s carrosserie wordt genoemd? De term carrosserie is afgeleid van het Franse woord carrosse. Dit betekent ‘koets’. Toen later de koets werd vervangen door auto’s werd de term “carrosserie” overgenomen om te beschrijven hoe de buitenkant van een auto eruitzag, vergelijkbaar met de structuur van een koets. Het helpt om onderscheid te maken tussen het buitenwerk van een voertuig. Gedetailleerdere informatie van de buitenkant zoals deuren, motorkap, wielen worden niet benoemd. De term wordt dus (nog steeds) gebruikt om snel type auto’s te onderscheiden.

Kun je ons aanbod auto’s filteren op carrosserie?

Bij ons op de website kun je eenvoudig filteren op carrosserie. Op de voorraadpagina kun je gemakkelijk filteren op een carrosserie die voldoet aan je wensen. Zo kun je gemakkelijk leaseauto’s vinden die voldoen aan de uitstraling of functionaliteit van een auto. Daarnaast kun je natuurlijk gebruik maken van de vele andere zoekfilters zoals prijs, kleur en bouwjaar.

Onze leasemerken

Loading …