werkbussen Asschert

Klantcase: Asschert en Asselux zijn blij met persoonlijke lease-aandacht

Maarten Smit is financial controller bij Asschert en zusterbedrijf Asselux in Neede. Zijn relatie met Autolease Twente is gebaseerd op persoonlijk contact en weten wat je aan elkaar hebt.

In minder tijd meer renoveren

Enerzijds is er Asschert, specialist in het leveren en plaatsen van tegels. Anderzijds is er Asselux, specialist in keramische prefab-producten, met name wand- en vloersystemen voor renovatie. Daarnaast levert het bedrijf ook maatwerk in wastafels en keukenbladen, vertelt Maarten: “Vooral in de prefab-bouw zijn de zogenoemde ‘natte ruimtes’ nog behoorlijk onderbelicht. Daarom denken wij mee met de grote aannemers over simpele oplossingen, zodat de hele branche ermee verder kan. Wand- en vloersystemen leveren wij aan de bouwmaterialenhandel. Dat wordt gebruikt door grote aannemers die in het hele land renovaties uitvoeren. Ook omdat tegelzetters steeds schaarser worden. Het aantal renovaties blijft echter stijgen. Met onze systemen kunnen handige klussers sneller meer werk uitvoeren, waardoor het interessant is voor verschillende doelgroepen.”

Communicatie is het belangrijkste

In totaal werken er 45 mensen bij Asschert en Asselux, met daaromheen nog een flexibele schil van zo’n 20 mensen. Sinds 2016 zijn beide bedrijven klant bij Autolease Twente. Dat zijn ze destijds geworden omdat ze mee kwamen met Ronald van der Spek, die daarvoor ook al hun contactpersoon was voor het wagenpark, maar destijds nog bij een ander bedrijf werkte. Maarten: “Toen het tijd was voor nieuwe bussen, hebben we weer contact opgenomen met Ronald en zo zijn we klant geworden bij Autolease Twente. Dat was voor mijn tijd overigens, want ik werk hier nog maar twee jaar. Typerend is wel dat Ronald na mijn aanstelling direct contact met me opnam om een kopje koffie te komen drinken en elkaar te leren kennen. Vanaf het begin was het contact dus meteen goed. Als er wensen of vragen zijn, dan hoef ik maar te bellen, appen of mailen en ik krijg snel antwoord. Daardoor weet ik dat wij serieus worden genomen als klant. De persoon maakt het bedrijf. Daar moet je een klik mee hebben. Wie er uiteindelijk factureert, is niet zo belangrijk. Natuurlijk moet de prijs altijd goed zijn, maar de communicatie is nog belangrijker.”

Vrijheid in contractvorm

Wanneer Asschert en Asselux investeringsbeslissingen op autogebied overwegen, kunnen ze altijd terecht bij Autolease Twente, zo geeft Maarten aan: “Bijvoorbeeld als het gaat om de keuze tussen directe aanschaf, operational lease of financial lease. Dat hoef ik alleen maar aan Ronald voor te leggen en dan adviseert hij daarin. Hij komt met concrete opties en vertelt wat de verschillen daartussen zijn. Wanneer we vragen hebben dan kunnen we die altijd stellen en krijgen we een eerlijk en duidelijk antwoord. Dat we de vrijheid hebben om zelf te bepalen welke contractvorm we willen, vind ik ook een heel belangrijk punt. We kunnen echt alle kanten op bij Autolease Twente. Uiteindelijk hebben we voor de meeste bussen gekozen voor operational lease en de auto’s doen we via financial lease. Dat laatste omdat de levensduur van de auto’s toch wat langer is dan van de bussen. ”

Intensief gebruikte bussen

Operational lease is natuurlijk lekker makkelijk, want alles is inbegrepen. Maar dat wil nog niet zeggen dat alles ook geoorloofd is voor de medewerkers die in de bussen rijden, zo vindt Maarten: “Als je een timmerman bent die relatief schoon werk heeft, valt het nog wel mee. Maar bij ons zijn het tegelzetters of stukadoors die de bussen intensief gebruiken. Dat gaat ten koste van de restwaarde. Vandaar dat we ook strak letten op het gebruik door de medewerkers. We hebben daar namelijk, volledig terecht, wel eens iets over te horen gekregen van Autolease Twente. Daarom laten we nu de tegelzetters foto’s maken van de bus, binnen- en buitenkant, zodat we de verantwoordelijkheid voor de staat van de bus bij hun neerleggen. Net als met gereedschap en ander materieel moeten zij daar met goed fatsoen mee om kunnen gaan.”

Voorkeur voor Renault

Momenteel rijden er vijf Renault Master-bussen rond namens het bedrijf, een Renault Express-bus en een Mercedes-Benz Citan. Daarnaast zijn er nog drie personenwagens actief die bij Autolease Twente worden geleased. Maarten geeft aan waar de voorkeur voor Renault vandaan komt: “Ik ben heel rechtlijnig wat dat betreft en zou het liefst alles hetzelfde hebben. De Renault Master en Renault Express vind ik mooie bussen. We hebben met Ronald gekeken wat de opties waren en toen bleek dat het aanbod van Renault op korte termijn het betrouwbaarst was. In het verleden hebben we daar ook de minste problemen mee gehad.”

Compliment

Tot slot wil Maarten graag een compliment uitspreken richting Autolease Twente: “De communicatie is altijd top. We hebben een vaste contactpersoon in de persoon van Ronald en bij hem kunnen we altijd terecht. Natuurlijk gaat niet altijd alles goed. Zo ging er iets mis met een automatische incasso en daar hadden we wel vijf of zes keer contact over gehad voordat het uiteindelijk geregeld was. Vervolgens werd er bij ons een taart bezorgd voor de overlast. Daaraan merk je hoe Autolease Twente erin staat. Meedenken, betrokkenheid tonen en dingen oplossen, inclusief een ludiek cadeau wanneer je ergens steken hebt laten vallen. Om die reden zou ik ook niet weten welke zaken nog verbetering nodig hebben.”