Winterbanden bij warmere temperaturen

Het is uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar. Daar genieten we natuurlijk enorm van met z’n allen. Van winterbanden is bekend dat ze onder de 7°C beter presteren dan zomerbanden. Wat is de invloed van de huidige weersomstandigheden op jouw winterbanden?

Winterbanden slijten harder

Door de zachtere rubbersamenstelling slijten winterbanden harder bij warmere temperaturen. Bovendien verbruikt de motor meer brandstof. Winterbanden zijn nu eenmaal gemaakt voor winterse omstandigheden.

Langere remweg met winterband

Bij warmer weer heb je met winterbanden ook een langere remweg. De band is minder effectief op een droog wegdek. Samen met de warmere omstandigheden neemt de remweg van een winterband toe. De ANWB geeft aan dat een auto met zomerbanden bij een temperatuur van 15°C sneller stilstaat dat een auto met winterbanden. Bij een snelheid van 50 kilometer per uur sta je onder deze omstandigheden op zomerbanden binnen 12 meter stil. Met winterbanden is de remafstand bij dezelfde snelheid al 15 meter. Je kunt je voorstellen dat die 3 meter veel verschil maken als je een noodstop maakt.

Wat moet je nu doen?

Je kunt gerust nu al je banden wisselen van winterband naar zomerband. Rij je nog op winterbanden? Wees je dan bewust van de langere remweg. Pas je snelheid aan en let op je volgafstand.

Wil je nu al jouw winterbanden wisselen voor de zomerbanden? Maak daarvoor een afspraak bij jouw garage of neem contact op via info@autoleasetwente.nl voor meer informatie.