Groene kaart

Groene kaart

De  groene kaart is een geaccepteerd  verzekeringsdocument binnen de Europese Economische Ruimte (EU-landen plus Liechtenstein, Zwitserland, Noorwegen en IJsland). In de meeste Europese landen is het niet verplicht een groene kaart te tonen. Daarom wordt vanaf 1 januari 2014 niet meer automatisch een groene kaart gestuurd naar onze intern verzekerde voertuigen. De groene kaart is verplicht in Bosnië, Wit-Rusland, Israël, Marokko, Montenegro, Tunesië en Oekraïne. Reist u buiten de EER? Dan is er mogelijk geen dekking.

Heeft u een groene kaart nodig? Dit kunt u eenvoudig aanvragen via info@autoleasetwente.nl of +31 (0)74 – 20 20 111. Gaat u naar het buitenland, vraag de groene kaart dan uiterlijk vijf werkdagen voor vertrek aan.

Aanhangers

Aanhangers zijn automatisch meeverzekerd via de WA-verzekering (dus niet all-risk!) van het trekkend voertuig, zolang de aanhanger gekoppeld is aan het trekkend voertuig. In het buitenland nemen autoriteiten hier vaak geen genoegen mee. Vraag daarom bij ons een aparte groene kaart aan voor de aanhanger of caravan. Dit geldt alleen voor aanhangers zwaarder dan 750 kg en met een eigen kenteken.

Groene kaart aanvragen

Vul onderstaand formulier in om een groene kaart aan te vragen

Hoe zit het met mijn privacy?

Autolease inclusief: