Schüco gaat stap voor stap over op elektrisch rijden

Een belangrijk deel van het personeelsbestand van Schüco zit dagelijks op de weg. Daarbij kiezen zij voor comfort, veiligheid én duurzaamheid, vertelt office manager Patricia Averson. Al meer dan 15 jaar is Autolease Twente de leasepartner van Schüco. De laatste jaren is de transitie naar elektrisch rijden een belangrijk thema in de samenwerking.

Kwaliteit en maatwerk

In Nederland is Schüco marktleider in hoogwaardige aluminium raam-, deur- en gevelsystemen. Er werken 25 mensen in ons land. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland. Wanneer het om grote, complexe projecten gaat, is Schüco op zijn best. Dan ondersteunen zij gevelverwerkers bij de engineering van het geheel. Door mee te denken met architecten, maar ook steeds meer met aannemers. Ook opdrachtgevers en investeerders kiezen rechtstreeks voor de hoogstaande kwaliteit en het maatwerk dat Schüco biedt. Tot de toonaangevende referenties behoren onder andere de Zalmhaventoren in Rotterdam en Valley in Amsterdam.

Topkwaliteit

De producten en diensten die Schüco levert zijn van topkwaliteit. Op dezelfde manier kijkt het bedrijf naar de auto’s die geleased worden, vertelt Patricia: “Onze collega’s die onlangs een leaseauto hebben gekregen, rijden in de Polestar 2 en de Volkswagen ID.4. Dat kunnen ook nog andere merken worden. We richten ons meestal op kwaliteitsauto’s uit Duitsland. Polestar is uiteraard niet Duits, maar ook het degelijke en veilige Volvo-DNA past heel goed bij ons bedrijf. We hebben momenteel nog enkele benzinewagens van Volvo en Audi in ons wagenpark. Langzaam maar zeker stappen we over op elektrische auto’s. In totaal gaat het om 15 auto’s.”

Na aanbesteding samenwerking verlengd

Toen de samenwerking met Autolease Twente begon, werkte Patricia nog niet bij Schüco, al is ze daar toch al negen jaar werkzaam: “Dat moet al meer dan 15 jaar geleden zijn. Iedereen reed toen nog Mercedes en alles liep via ons Duitse hoofdkantoor in Bielefeld. Destijds was het dan ook handig dat Autolease Twente dicht bij de grens gevestigd is. Inmiddels doen we al jaren zaken met elkaar en onlangs hebben we die samenwerking vernieuwd na een aanbestedingstraject. Daarbij hebben we Autolease Twente en twee andere partijen uitgenodigd, maar zij kwamen weer als beste match uit de bus voor ons.”

“Je bent geen nummer”

De prijs was niet de doorslaggevende reden om voor Autolease Twente te kiezen, vervolgt Patricia: “Alle prijzen zaten niet heel ver uit elkaar, maar wij zijn sowieso niet op zoek naar de allergoedkoopste, omdat kwaliteit bij ons voorop staat. Flexibiliteit vinden we heel belangrijk en we weten uit ervaring dat Autolease Twente heel flexibel en betrouwbaar is. Meedenken en een oplossing op maat bedenken is voor Schüco standaard en dat werkt bij Autolease Twente precies hetzelfde. Wat dat betreft lijken we op elkaar. Als we meer of minder kilometers rijden dan in het contract staat, wordt dat aangepast. Ze kijken ook altijd naar een zo goed mogelijke voorloopauto in afwachting van de bestelde leaseauto, die overigens ook gewoon aangehouden kan worden. Je bent echt geen nummer bij Autolease Twente.”

Transitie naar elektrisch rijden

Sinds juni 2023 reed een collega al elektrisch en een aantal andere collega’s kreeg enkele maanden later hun elektrische leaseauto. Een flinke stap, zo merkt Patricia: “Iedereen moet nog heel erg wennen. Vooral aan de range die de auto heeft. Hoe het tijdens de vakanties gaat worden, vraagt men zich vooral af. Tijdens de vakantie in één ruk meer dan duizend kilometer rijden lukt met een elektrische auto niet meer. Maar met een benzineauto stond je eerder een tijd te wachten bij een tankstation omdat veel vakantiegangers ook moesten tanken.Of kijk bijvoorbeeld naar de afstand naar ons hoofdkantoor in Bielefeld. Daar komen gelukkig ook steeds meer laadpalen, net als bij ons kantoor in Vianen. Het is op verschillende manieren een uitdaging en een andere manier van denken, maar we hebben bewust deze stap gezet. Alle auto’s gaan op termijn over naar elektrisch.”