Patrick Janssen en Marc Menger van RO-ADviseurs

RO-ADviseurs groeit en daar past leasen bij

Patrick Janssen is samen met Marc Menger directeur/eigenaar van RO-ADviseurs in Duiven. Vanaf 2021 leasen zij voor hun medewerkers een aantal auto’s via Autolease Twente. Dit heeft alles te maken met de groeifase waarin het bedrijf zich bevindt.

Risicogestuurd integraal projectmanagement in infra

In 2017 startten de compagnons samen met RO-ADviseurs. Daarnaast hebben ze samen nog twee bedrijven, waarvan eentje in auto-import en een webshop in Italiaanse delicatessen. Met RO-ADviseurs bieden zij integraal projectmanagement binnen infrastructuurprojecten. Het doel is om leuke projecten te doen met leuke mensen en leuke klanten, aldus Patrick: “Het basismodel voor wat wij doen is ooit ontwikkeld door Rijkswaterstaat. In een vaste rolverdeling worden via integraal projectmanagement projecten succesvol uitgevoerd. Wij hebben daar een eigen draai in gevonden. De filosofie daarachter is risicogestuurd en we voegen daar aan toe hoe mensen in elkaar zitten en hoe we het project daarmee het beste tot een goed einde kunt brengen. Onze kernwaarden zitten op menselijke eigenschappen: samenwerken, delen, vrijheid en op basis van vertrouwen. Bovendien zijn we eigen en wijs, dus eigenwijs op onze eigen unieke manier.”

Samenwerking vanuit dezelfde kernwaarden

Inmiddels bestaat RO-ADviseurs uit 16 vaste medewerkers, waarbij projecten in verschillende samenstellingen worden opgepakt. De klantenkring heeft haar oorsprong in het oosten van Nederland en dan is Duiven een handige locatie. Maar er worden nog steeds de nodige kilometers gemaakt op de weg. Deels dus in leaseauto’s.

Het contact met Autolease Twente werd gelegd door een connectie uit het verleden, vertelt Patrick: “Mijn compagnon Marc had in het verleden al eens samengewerkt met Sander te Wierik. Via hem zijn we bij Autolease Twente terechtgekomen, omdat we als groeiend bedrijf niet langer ons wagenpark in eigen beheer wilden hebben. Inmiddels is Rik Tijhuis onze accountmanager en het mooie van de samenwerking vind ik dat Autolease Twente dezelfde kernwaarden nastreeft als wij. We vertrouwen elkaar, denken met elkaar mee, luisteren naar elkaar en regelen dingen snel. Dat werkt goed.”

Ambassadeurschap

De manier waarop de medewerkers van Autolease Twente klaarstaan voor hun klanten, noemt Patrick ambassadeurschap: “Goede ervaringen uit het verleden zorgen ervoor dat je die onthoudt. Daardoor zijn we ook heel kritisch op nieuwe samenwerkingen, want we weten hoe fijn het kan zijn als je een goede partner hebt. Daar is dit een goed voorbeeld van. Autolease Twente is een bedrijf dat bij ons past en dezelfde filosofie heeft. Ze durven open te zijn en hun kennis te delen. Zo werken wij ook. Daarnaast versterken we elkaar door transparant te zijn en je dilemma’s te bespreken. Voor elkaar klaarstaan, je telefoon opnemen, je afspraken nakomen, dus doen wat je zegt. Maar ook klaarstaan wanneer mensen niet tevreden zijn en problemen oplossen. Zonder moeilijke clausules gewoon het gesprek aangaan. Dat is heel fijn.”

Groeiend bedrijf

Het persoonlijk contact komt regelmatig terug als sterk punt van Autolease Twente. Dat uit zich volgens Patrick op verschillende manieren: “Niet alleen door op commercieel vlak er voor elkaar te zijn, maar ook bijvoorbeeld door oprecht geïnteresseerd te zijn in elkaar. Gewoon eens een praatje maken zonder dat je iets nodig hebt. Dan komt het gesprek vanzelf wel op de auto’s. Op dit moment rijden 11 medewerkers in een leaseauto, waarvan we er zeven in eigen beheer hebben en drie via Autolease Twente leasen. Dat gaat om een combinatie van woon-werkverkeer en puur zakelijke kilometers. We zijn een groeiend bedrijf en daarom is lease voor ons kostentechnisch interessant. Als ondernemers willen we onze middelen het liefst inzetten waar ze het beste renderen. Wij verwachten zelf met gemiddeld vijf mensen per jaar te groeien. Samen met Rik kijken we hoe we de toekomstige groei qua mensen kunnen faciliteren via leaseauto’s. Denk bijvoorbeeld aan vervanging van het bestaande wagenpark. We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.”