Maak kennis met de Hyundai Nexo

Sinds begin van deze maand hebben we de Hyundai Nexo in onze showroom staan. De allereerste waterstofauto in Twente. Een auto met brandstofcel die is voorzien van de modernste snufjes en de laatste technieken. Het enige dat de auto uitstoot is schoon water. Dus geen Co2 of fijnstof, schoner kan het niet! Volgens Autolease Twente, en velen met ons, zijn waterstofauto’s de toekomst.

Hyundai Nexo, een technisch hoogstandje

De Hyundai Nexo is op het eerste oog een gewone SUV, maar niets is minder waar. De auto is voorzien van de laatste technieken en allerlei technische snufjes die de auto veilig en comfortabel maken. Zo kan deze auto volledig zelfstandig inparkeren met slechts één knop op de sleutel. Ideaal als er alleen nog een krappe parkeerplek beschikbaar is. De rijstrook assistentie houdt de auto onder alle omstandigheden keurig op de weg. Aan alles merk je dat deze auto gericht is op de toekomst. De Nexo is zelfs voorbereid op autonoom rijden.

Hyundai Nexo getest door RTL Autowereld

Waterstof als afvalproduct van groene stroom

Maar is de productie van waterstof dan wel zo schoon hoor ik je denken. Waterstof is een onzichtbaar, reukloos en niet-giftig gas dat niet van nature aanwezig is zoals aardgas. Waterstof ontstaat onder andere door elektrolyse. Elektriciteit wordt daarbij door water gestuurd waarbij waterstof als gas vrijkomt. Van alle vormen van groene stroom die we nu al kennen zoals windmolens en zonnepanelen, kunnen we de overcapaciteit gebruiken voor de opwekking van waterstofgas. In feite is waterstof dan een afvalproduct van groene stroom. Schoner kan bijna niet. 

Waterstofauto versus elektrische auto

Zowel elektrische auto’s als waterstofauto’s zijn duurzame alternatieven. Toch zijn er enkele praktische verschillen. De techniek is verschillend. Bij een waterstofauto wordt waterstof in een zogenaamde brandstofcel omgezet naar elektriciteit. De elektriciteit uit de brandstofcel drijft vervolgens de elektromotor aan. Bij een elektrische auto worden de accu’s via een stekker opgeladen. Daar is meteen een praktisch verschil zichtbaar. Een waterstofauto is een kwestie van even tanken en door terwijl een elektrische auto langer moet laden voor een volle accu. Een ander praktisch verschil is de trekkracht. Daar waar elektrische auto’s niet in staat zijn om bijvoorbeeld een caravan te trekken kan een waterstofauto dat wel. Daarmee is de techniek van waterstof in de toekomst mogelijk ook toepasbaar in de transportsector. 

Financieel voordeel bij lease van een Hyundai Nexo

Met een cataloguswaarde v.a. €74.995,- is de Hyundai Nexo niet voor iedereen weggelegd. Maar laat je niet direct afschrikken door deze prijs want zakelijke rijders profiteren bij een waterstofauto als deze, van diverse financiële voordelen. Zo profiteer je met de Hyundai Nexo van 4% bijtelling over de gehele cataloguswaarde. Daarnaast ben je vrijgesteld van wegenbelasting. Bovenop deze voordelen zijn er nog enkele subsidieregelingen zoals de MIA waardoor voor de zakelijke rijder de Hyundai Nexo ineens een hele interessante optie is.

De voordelen van een waterstofauto op een rij

De Hyundai Nexo is zeker voor de zakelijke rijder een duurzaam alternatief ten opzichte van een benzine- of dieselauto.

Dit is waarom:

  • 100 % schoon, alleen schoon water als uitstoot
  • Slechts 4% bijtelling over gehele cataloguswaarde
  • Je betaald geen wegenbelasting
  • Voldoende trekkracht voor bijvoorbeeld een caravan
  • Tal van fiscale voordelen zoals de MIA en Vamil
  • Ruime actieradius, ruim 665 kilometer
  • Gewoon tanken, dus geen lange laadtijden

Waterstofauto’s zijn de toekomst

Bij Autolease Twente zijn we voorstander van nieuwe duurzame vormen van mobiliteit. Zo pronken we volop met de 100% elektrische Hyundai Kona. Naast de elektrische auto’s hebben we met de Nexo nog een duurzaam alternatief voor een conventionele auto. Wij geloven oprecht dat waterstofauto’s de toekomst zijn. Toegegeven, op dit moment is het aantal waterstoftankstations in Nederland nog beperkt.

Op slechts vier plaatsen in Nederland kun je waterstof tanken. In 2020 moet dit aantal weliswaar verviervoudigd zijn maar dat is nog steeds geen brede dekking. De overheid is aan zet als het gaat om de haalbaarheid van waterstofauto’s als realistisch alternatief. (In Duitsland zijn al ruim 200 tankstations met waterstof waarvan vlak over de grens in Münster de dichtstbijzijnde is.) Samen met ons zusterbedrijf Autogroep Twente maken wij ons in elk geval al sterk om deze duurzame vorm van mobiliteit te promoten.

Meer weten over de Hyundai Nexo? Informeer vrijblijvend bij onze adviseurs of kom naar onze showroom in Hengelo. Ook zal de Hyundai Nexo te zien zijn op de Autolease Twente familiedag bij de Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen op zondag 26 mei aanstaande.

Hyundai Nexo getest door RTL Autowereld