Nieuwe bus leasen

Wil je graag een nieuwe bus leasen? Profiteer in 2024 nog van de BPM-vrijstelling en SEBA-subsidie. In 2025 zal de BPM-vrijstelling voor nieuwe bussen op fossiele brandstof worden afgeschaft en verdwijnt de SEBA-subsidie tot wel €5.000,- op volledige elektrische bussen. Dit betekent dat je in 2025 bij aanschaf van een nieuwe bus BPM moet betalen of niet meer kunt profiteren van de SEBA-subsidie. Ben je dus op zoek naar een nieuwe bus? Profiteer alleen nog in 2024 van de BPM-vrijstelling en de SEBA-subsidie.

Voorkom onnodige kosten in 2025

Wil je een bus in de nabije toekomst leasen? Profiteer dankzij de BPM-vrijstelling van lagere leasetarieven of krijg een lager maandelijks leasetarief dankzij de SEBA-subsidie. Volledig elektrisch of op fossiele brandstof een bus leasen, in 2024 kun je veel geld besparen. Heb je dus plannen om in de nabije toekomst een bus te leasen? 2024 is het moment!

Ons aanbod nieuwe bussen

Robin Slaghuis
Accountmanager
Meer weten over de BPM-vrijstelling of SEBA-subsidie?

Benieuwd wat de beste optie is voor jou? Nog profiteren van de BPM-vrijstelling of gebruikmaken van de SEBA-subsidie? In een persoonlijk gesprek helpen we je graag met het maken van de beste keuze. Zo heb je altijd de beste leaseoptie!

Contact opnemen

Veelgestelde vragen

Wat is BPM?

BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorfietsen) is een belasting die betaald wordt bij aanschaf van een nieuwe auto of (in sommige gevallen) bij het importeren van 2e-hands auto’s uit het buitenland. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de CO2- uitstoot.
 
Ondernemers kunnen profiteren van een zogeheten BPM-vrijstelling. In 2025 vervalt deze vrijstelling op bedrijfsauto’s met fossiele brandstof (benzine, diesel en LPG). Zo wil de overheid het gebruik van elektrische voertuigen stimuleren. Na 2024 moeten ondernemers dus ook BPM betalen, behalve wanneer ze kiezen voor een elektrische bedrijfsauto.

Wat is SEBA?

SEBA (Subsidieregeling Emissieloze BedrijfsAuto’s) is een subsidieregeling voor emissieloze (elektrische) bedrijfsauto’s. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de bedrijfsgrootte, dit is onderverdeeld in grote-, middelgrote- en kleine ondernemingen met een maximum van €5.000,-. Voor grote onderneming geldt 7%, middelgrote 10% en voor kleine ondernemingen zelfs 12%. Je kunt de mkb-toets gebruiken om te weten of je onderneming groot, middelgroot of klein is.

Meer weten of advies?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Lease voor jouw specifieke situatie? Vul onderstaand contactformulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie.

Naam(Vereist)