faq - veelgestelde vragen

FAQ | Veelgestelde vragen over jouw leasecontract

Algemeen

Wat houdt een auto leasen in?

Het leasen van een auto betekent eigenlijk dat je een auto huurt voor een vaste periode, met een bepaald jaarkilometrage, tegen een vaste vergoeding. Voor een vast bedrag per maand ga je zorgeloos op weg. Kosten zoals verzekering, wegenbelasting, onderhoud en reparaties zijn inbegrepen in het contract. Nadat de leaseperiode voorbij is, lever je de auto weer in bij ons.

Wat zit er in het leasecontract?

Tijdens de looptijd ben je uiteraard all-risk verzekerd (wel met een eigen risico per niet verhaalbare schade). De kosten voor de verzekering, de wegenbelasting, het onderhoud, eventuele reparaties, vervangend vervoer en de vervanging van de banden zijn inbegrepen.

Wat gebeurt er als ik meer kilometers rij dan afgesproken?

Aan het einde van elk contractjaar controleren wij de werkelijke kilometerstand van jouw auto. Is de afwijking groter dan 10%, dan zullen wij deze meerkilometers vermenigvuldigen met de afgesproken vaste meerkilometerprijs.

Is de afwijking kleiner dan 10%, dan zal deze verrekening na afloop van het leasecontract plaatsvinden. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan.

Ook als je minderkilometers hebt, worden deze vermenigvuldigd met de afgesproken vaste minderkilometerprijs.

Welke toetsing vindt er vooraf plaats?

Wij vragen je om de volgende zaken aan te leveren:
– meest recente jaarcijfers
– uittreksel KVK
– recent bankafschrift
– een geldige identiteitskaart of paspoort van de tekenbevoegde
– een geldig rijbewijs van de bestuurder

Met deze informatie schatten wij, samen met een externe controle, het financiële risico in.

Zijn er naast het maandbedrag nog andere kosten?

Aan het contract zijn verder geen bijkomende kosten verbonden. Uiteraard vallen bekeuringen en brandstof buiten het contract. Die zul je als klant zelf moeten betalen. Ook de kosten voor het wassen en schoonhouden van de auto zijn niet inbegrepen in het leasebedrag.

Moet ik bijtelling betalen voor een leaseauto?

Rij je met jouw zakelijke leaseauto jaarlijks meer dan 500 privekilometers, dan moet je bijtelling betalen over de auto. Wil je liever geen bijtelling betalen? Dan kunnen wij meedenken in passende oplossingen. Lees ook onze blog leasen zonder bijtelling.

Mag ik accessoires monteren op mijn leaseauto?

Ja, dat mag. Zolang dit maar geen blijvende schade aanbrengt aan de auto, is dit geen enkel probleem.

Is een aanbetaling of borgsom vereist?

Dit hangt af van de financiële acceptatie die plaatsvindt na aanlevering van alle benodigde stukken. Voor private lease werken wij altijd met een minimale aanbetaling van 1.000 euro.

Wat moet ik doen bij pech onderweg?

Wj bieden een 24-uurs service voor pech onderweg. Hierdoor word je direct geholpen. Lees meer over pech en schade op onze servicepagina.

Mag ik met mijn leaseauto ook buiten Nederland rijden?

Ja, uiteraard mag dit. Binnen de hele EU (incl. Liechtenstein, Zwitserland, Noorwegen en IJsland mag je met de auto rijden).

Kan ik eerst een proefrit maken voordat ik een beslissing neem?

Ja, dat kan zeker. Heb je een auto gezien waar je interesse in hebt? Laat dan je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op voor het plannen van een proefrit.

Kan ik mijn huidige auto inruilen bij aanschaf van een leaseauto?

Ja, dat kan zeker. We maken graag een voorstel op maat voor je. Het geld van de ingeruilde auto kun je eventueel gebruiken als aanbetaling op het leasecontract. Is de auto meer waard dan de eventuele aanbetaling? Dan ontvang je het verschil netjes terug op jouw rekening.

Heb ik verplichtingen voor het onderhoud van mijn leaseauto?

Ja, je moet ervoor zorgen dat de auto wordt onderhouden volgens het serviceboekje. Voor onderhoud, reparatie en vervanging van banden kun je terecht bij een van onze Autogroep Twente dealers.

Kijk op de website van Autogroep Twente voor een overzicht van de vestigingen of maak direct online een afspraak.

Kan ik mijn leaseauto aan het eind van de contractperiode overnemen?

Ja, het voertuig blijft gedurende de contractperiode eigendom van Autolease Twente. Het is echter wel mogelijk om vooraf of gedurende de contractperiode de auto over te nemen. Het is een optie, je bent daarom niet verplicht om de auto daadwerkelijk over te nemen.

Kan ik bij jullie een verklaring schadevrij rijden opvragen?

Ja, dat kan. De verklaring schadevrij rijden is een waardepapier dat vergelijkbaar is met een royementsverklaring. Hiervoor moet aan enkele voorwaarden worden voldaan:

– Het leasecontract is beëindigd
– Autolease Twente heeft de verzekering verzorgd
– De gegevens van het voertuig zijn nog beschikbaar

Neem hiervoor contact op met Autolease Twente via info@autoleasetwente.nl of +31 (0)74 – 20 20 111.

Shortlease

Wat is de minimale looptijd van een shortleasecontract?

We adviseren om voor shortlease te kiezen met een minimale looptijd van 1 maand. Korter dan een maand een auto nodig? Kies dan voor autohuur, dit is over het algemeen voordeliger.

Is het shortlease contract alle tijden opzegbaar?

Wat is allemaal inbegrepen bij het shortleasecontract?

Wat is het eigen risico bij een shortleasecontract?

Wat is de meerprijs per kilometer?

Kun je tijdens het shortleasecontract wisselen van auto?

Mag je met shortleaseauto op vakantie (naar het buitenland)?

Mogen familie of vrienden in de shortleaseauto rijden?

Kun je kiezen voor extra autospecificaties?

Ja, dat kan. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor winterbanden of een trekhaak.

Wat zijn de Shortlease tarieven?

We hebben verschillende tarieven per Shortlease klasse. In een persoonlijk (telefonisch) gesprek kunnen we dit toelichten.

Financial lease

Wat is financial lease?

Financial lease is een leasevorm waarbij je na het leasecontact eigenaar wordt van de auto. Met een vast maandbedrag kun je in een nieuwe auto rijden. Alle overige kosten zoals verzekering, onderhoud en wegenbelasting zitten er niet bij inbegrepen en zijn dus voor eigen rekening.

Hoe werkt financial lease?

Bij financial lease koop je een auto met behulp van een financiering waarbij je een vast maandbedrag betaalt inclusief rente. Aan het einde van de leaseperiode word je eigenaar van de auto na betaling van een eventueel afgesproken slottermijn.

Wat is een slottermijn?

Een slottermijn bij financial lease is het laatste bedrag dat aan het einde van de leaseperiode betaald moet worden om de auto volledig te kunnen kopen. Dit bedrag wordt voor ingang van het leasecontract apart afgesproken en kan helpen om de maandelijkse leasekosten te verlagen.

Wat kost financial lease?

Dit is afhankelijk van het type auto, looptijd, rentepercentage en meer. In een persoonlijk gesprek kunnen we hier concreter antwoord op geven. Het is goed om te weten dat bij financial lease kosten zoals verzekeringen, belastingen en onderhoud niet is inbegrepen. Deze kosten zijn bij andere leasevormen wel inbegrepen.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Heb je een andere vraag? Bel met +31 (0)74 – 20 20 111 of stel jouw vraag via het onderstaande contactformulier. Onze medewerkers zijn er om al jouw vragen te beantwoorden.

Naam(Vereist)

te