auto importeren

Importauto leasen? Zo werkt het

Heb je jouw droomauto in Nederland nog niet gevonden? Kijk dan eens over de landgrenzen heen. Het importeren van een auto is in veel gevallen een gunstig alternatief. Voor zowel werkgever als werknemer. Wat zijn de voordelen? En hoe werkt het importeren van een auto uit het buitenland? Wij leggen het graag aan je uit.

Auto importeren voor occasion lease

Een jong gebruikte auto leasen in plaats van een nieuwe. Occasion lease noemen we dat. Maar dan moet je wel een geschikte jong gebruikte auto vinden die aan jouw wensen voldoet. Vaak is het importeren van een auto uit het buitenland dan een aantrekkelijke optie. Het aanbod in het buitenland is namelijk vele malen groter dan in Nederland. Bovendien zijn auto’s in het buitenland vaak veel luxer en completer uitgerust qua accessoires en opties.

Importeren zonder grenzen – ook Autolease Twente

Wat zijn de voordelen van het importeren van een auto?

Los van het grotere aanbod en de luxer uitgevoerde auto’s is er ook wel degelijk een financieel voordeel bij importauto’s. Allereerst de aanschafprijs. Onze ervaring leert dat een jong gebruikte occasion uit het buitenland vaak veel gunstiger is geprijsd dan een vergelijkbare auto in Nederland. Het voordeel van de lagere aanschafprijs merk je direct in het maandelijkse leasebedrag. Daarnaast is er een voordeel op de BPM omdat het een jong gebruikte auto betreft. Daardoor heeft de auto een lagere fiscale waarde. Dat merk je als bestuurder direct aan een lagere bijtelling. Voordeel voor zowel werkgever als werknemer dus.

De voordelen op een rij:

Het importeren van een auto kent dus diverse voordelen. Om het gemakkelijk voor je te maken zetten we ze hier nog even voor je op een rij:

 • Ruimer aanbod
 • Auto’s uit het buitenland zijn standaard luxer uitgevoerd
 • Lagere aanschafprijs, dus voordeliger leasebedrag p/maand
 • Lagere fiscale waarde, gunstig voor de bijtelling
 • Snel leverbaar

Hoe werkt het importeren van een auto?

Als je kiest voor het importeren van een auto zijn er een aantal stappen waar je rekening mee moet houden. Autolease Twente begeleid jou in het gehele proces. Daarbij doorlopen we samen de volgende stappen:

 1. Inventarisatie van jouw wensen en eisen

  Hoe ziet jouw ideale auto eruit? We bespreken uiteraard welk merk en model jouw voorkeur heeft. Maar ook welke kleur je het liefst hebt en welke opties de auto minimaal moet hebben. En voor ons is het ook handig om jouw budget te weten. Samen met jou stellen we een lijst van al jouw wensen samen die dient als basis voor onze zoektocht.

 2. Op zoek naar de ideale auto

  Bij Autolease Twente hebben we een uitgebreid netwerk van gecertificeerde dealers in het buitenland. Door onze jarenlange ervaring met het importeren van auto’s weten we precies waar we moeten zijn. We doen namelijk alleen zaken met betrouwbare bedrijven. Bij de zoektocht hebt je twee opties. Wij gaan op basis van jouw wensenlijst zelf actief op zoek naar jouw ideale auto. Of je je gaat zelf zoeken via ons netwerk en geeft ons door welke auto je hebt gevonden. De keuze is aan jou.

 3. Ontvang een voorstel op maat

  Samen hebben we jouw ideale auto gevonden. Uiteraard wil je eerst weten wat de kosten zijn. Op basis van de gevonden auto maken wij een voorstel op maat. Daarbij geven we advies welke optie voor jou het meest gunstig is. Zo kan Private Lease een zeer interessante optie zijn voor de luxere auto’s zodat je dan bijtelling kunt vermijden. Je ontvangt van ons een calculatie waarin alle kosten zijn meegenomen, zo weet je precies waar je aan toe bent.

 4. Inkoop en Transport

  Op het moment dat we het eens zijn over de kosten gaan we jouw auto daadwerkelijk inkopen. Daar hoef je zelf niets voor te doen! Wij regelen het. Voor onze jongens die het transport regelen is dit vaak het leukste gedeelte. Per trein, vliegtuig of auto, reizen ze door heel Europa om die ene auto voor jou op te halen.

 5. De keuring en taxatie voor de BPM

  Bij het importeren van een auto komt een hoop papierwerk kijken. Zo moet de auto worden gekeurd door de RDW om een Nederlands kenteken te krijgen. Tevens moet de auto getaxeerd worden door de belastingdienst om de hoogte van de BPM te bepalen. Maar geen nood, van al deze zaken merk jij helemaal niets. Zodra jouw auto in Nederland is regelen wij al deze zaken voor je.

 6. Auto gereed maken voor aflevering

  Terwijl we op de achtergrond de benodigde administratieve zaken regelen behandelen we jouw auto ondertussen alsof het onze eigen is. De auto wordt keurig gewassen en gepoetst. Daarnaast bouwen we eventuele extra opties voor je in zoals een GPS tracker of alarm installatie. Kortom, jouw auto wordt helemaal gereed gemaakt voor de aflevering.

 7. De aflevering van jouw auto

  Dit is het leukste gedeelte. Het moment waarop je de sleutels in ontvangst neemt en voor het eerst gaat rijden in jouw nieuwe auto. We maken er een feestje van. Desnoods compleet met confetti, rode strik en champagne. Wat jij wil, het is immers jouw feestje!

Hoe lang duurt zo’n import traject?

Vanaf inventarisatie van jouw wensen tot aan de daadwerkelijke aflevering van de auto, zo’n 3 tot 5 weken. We spreken dan over personenauto’s. Bestelwagens kunnen we zelfs sneller voor je regelen. In een paar weken kun jij dus rijden in jouw droomauto. In vergelijking met een nieuwe auto, waar vaak levertijd op zit, is dat vele malen sneller.

Voor wie is het interessant?

Eigenlijk is het importeren van een jong gebruikt auto uit het buitenland voor iedereen interessant. Immers iedereen wil het liefste een zo luxe mogelijke auto voor zo weinig mogelijk geld. Wij maken ook geen onderscheid in onze klanten waarvoor we een auto importeren. Wel weten we uit ervaring dat hoe exclusiever de auto, hoe groter het voordeel. Zoek je dus een exclusieve auto dan is importeren zeker een optie die je moet overwegen.

Wil je meer weten over het importeren van een auto uit het buitenland of heb je zelfs al een specifieke zoekopdracht? Neem contact op met onze specialisten. Zij helpen je graag!