IACT kiest voor flexibiliteit in het wagenpark

Willem Jansen is medeoprichter en -eigenaar van IACT Industrial Automation in Haaksbergen. Zijn groeiende bedrijf heeft wel de nodige mobiliteit nodig en voor een deel daarvan schakelde men Autolease Twente in.

Hoogstaande software voor industrieel gebruik

Sinds 1999 ontwikkelt IACT software voor industrieel gebruik. Dat kan voor kleine machines zijn, maar ook voor besturingen en visualisaties van grote processen. Over de hele wereld werkt het Twentse bedrijf aan projecten die vooral te maken hebben met koelsystemen, autoclaven en aerospace, transporteren en sorteren, energiemonitoring, safety systems, prototyping en machinebouw.

Het begon met een zoekopdracht in Google

In totaal werken er 20 mensen bij IACT in Haaksbergen, vooral programmeurs. Een deel daarvan heeft een leaseauto via Autolease Twente. Dat begon allemaal in 2019, toen Willem aan het googelen was: “Ik was benieuwd naar de mogelijkheden om privé een elektrische auto te leasen. Zo kwam ik in gesprek met Ronald van der Spek van Autolease Twente en uiteindelijk heb ik voor een Hyundai Kona gekozen. Het was een logische stap om daarna ook eens te praten over de leasemogelijkheden voor IACT.”

Eén aanspreekpunt en volop vertrouwen

Ook de zusterbedrijven van IACT, Complete Control en Fleetsystems, zijn inmiddels klant bij Autolease Twente. Dat geeft wel aan dat de samenwerking bevalt. Willem: “Mijn collega Vincent had vroeger een leasecontract bij een grote landelijke partij, maar die dachten niet bepaald mee met hun klanten. Daarom kozen we bewust voor een regionale partij, want bij Autolease Twente weten we precies waar en bij wie we terechtkunnen als we vragen hebben. Ik hoef Ronald maar een appje te sturen en ik krijg antwoord van hem. Daarnaast heeft iedere medewerker bij ons andere wensen als het om de auto gaat. Het is wel fijn dat we kunnen overleggen met Autolease Twente en altijd maatwerk krijgen. Ze denken echt mee, elk merk en type is mogelijk. Op dit moment leasen we 11 auto’s: 3 privé, 6 zakelijke personenauto’s en 2 servicebussen.”

De keuze voor Autolease Twente is niet genomen op basis van de scherpste prijs, aldus Willem: “Maar dat weet ik ook niet helemaal zeker, want eerlijk gezegd hebben we niet eens op prijs vergeleken. Het ging ons erom dat het vertrouwen goed is. Daar hechten we meer waarde aan dan dat we een tientje per maand zouden kunnen besparen. Sowieso heb ik het gevoel dat de prijzen voor leaseauto’s niet veel uit elkaar liggen.”

Voorkeur voor favoriet merk én bijtellingsvriendelijke auto

IACT biedt medewerkers die verder van Haaksbergen wonen de mogelijkheid om voor een leaseauto te kiezen. Zo draagt het bedrijf bij aan de vervoerszekerheid van medewerkers: “We hebben ook een pool met auto’s in eigendom die mensen mee kunnen nemen, maar die wordt vooral gebruikt door de mensen die op de fiets komen of die geen leaseauto hebben. Zakelijk rijden wij relatief weinig kilometers. Het gaat vooral om woon-werk- en privéverkeer voor onze programmeurs. Om die reden vragen onze mensen ook wel om een bijtellingsvriendelijke auto. Als eerste is er de wens voor een bepaald merk auto in een gewenste kleur, maar daarna komen de financiën om de hoek kijken. Naast de bijtelling is dat de eigen bijdrage die ze betalen voor de leaseauto.”

Gemak van het mobiliteitsbudget

Een ander voordeel van Autolease Twente is dat medewerkers van IACT hier terechtkunnen om te vragen wat de leasemogelijkheden zijn zonder tussenkomst van het management. Willem vertelt over het mobiliteitsbudget van zijn bedrijf: “We hebben een vaste afspraak voor iedereen. Daarbij gaan we uit van het aantal kilometers dat de woonplaats van onze medewerkers af ligt van Haaksbergen en de hoeveelheid kilometers die ze privé rijden. Autolease Twente vult die gegevens in een Excel-document in, dat we samen hebben opgesteld. Zo is snel te zien wat die auto gaat kosten aan bijtelling en eigen bijdrage. Dat levert ons als management veel gemak en tijdsbesparing op.”

Tip voor de toekomst

IACT is heel tevreden over Autolease Twente, maar het softwarebedrijf heeft volgens Willem nog wel een tip die toevalligerwijs helemaal in hun eigen straatje ligt: “We zouden graag een online portal zien waarmee we inzicht hebben in de gereden kilometers en het verbruik van ons wagenpark. Maar ook dat we zelf kilometerstanden kunnen ingeven. Die sturen we nu per e-mail op, maar wij weten uit ervaring dat dit handiger kan, haha! Op basis van zulke cijfers kunnen we eventueel contracten bijstellen, bijvoorbeeld als iemand veel meer of minder kilometers maakt dan vooraf gedacht. Als Autolease Twente dat een goed idee vindt, dan helpen we ze daar graag bij.”