FAQ

Er zijn ongetwijfeld heel veel vragen die naar boven komen als u denkt aan leasing. Daarom hebben wij een aantal veel gestelde vragen, of terwijl ‘frequently asked questions’ op een rij gezet.

Wat houdt leasing in?

Het leasen van een auto betekent eigenlijk dat je een auto huurt voor een vaste periode, met een bepaalde jaarkilometrage, tegen een vaste vergoeding. Voor een vast bedrag per maand ga je zorgeloos op weg. Kosten zoals verzekering, wegenbelasting, onderhoud en reparaties zijn inbegrepen in het contract. Nadat de leaseperiode voorbij is levert u de auto weer in bij ons.

Wat zit er in het leasecontract?

Tijdens de looptijd bent u uiteraard all-risk verzekerd (wel met een eigen risico per niet verhaalbare schade). De kosten voor de verzekering, de wegenbelasting, het onderhoud, reparatie, vervangend vervoer en de vervanging van de banden zijn inbegrepen.

Wat gebeurt er als ik meer kilometers rijd dan afgesproken?

Aan het einde van elk contractjaar controleren wij de werkelijke kilometerstand van uw voertuig. Is de afwijking groter dan 10%, dan zullen wij deze meerkilometers vermenigvuldigen met de afgesproken vaste meerkilometerprijs. Is de afwijking kleiner dan 10%, dan zal deze verrekening na afloop van het leasecontract plaatsvinden. Op deze wijze komt u niet voor financiële verrassingen te staan. Ook als u minderkilometers heeft, worden deze vermenigvuldigd met de afgesproken vaste minderkilometerprijs.

Welke toetsing vindt er vooraf plaats?

Wij vragen u om de meest recente jaarcijfers, uittreksel KvK, bankafschrift, geldig identiteitskaart / paspoort van de tekenbevoegde en geldig rijbewijs van de bestuurder aan te leveren. Met deze informatie schatten wij, samen met een externe controle, het financiële risico in.

Zijn er naast het maandbedrag nog andere kosten?

Aan het contract zijn verder geen bijkomende kosten verbonden. Uiteraard vallen bekeuringen en brandstof buiten het contract, en zullen die zelf betaald moeten worden door de klant. Ook de kosten voor het wassen en schoonhouden van de auto zijn niet inbegrepen in het leasebedrag.

Moet ik bijtelling betalen voor een leaseauto?

Indien er met een zakelijke leaseauto jaarlijks meer dan 500 privékilometers gereden worden, zal er bijtelling betaald moeten worden over de auto. Indien u geen bijtelling wenst te betalen kunnen wij meedenken in passende oplossingen. Lees ook onze blog leasen zonder bijtelling

Mag ik accessoires monteren op mijn leaseauto?

Ja, dit mag! Zolang dit maar geen blijvende schade aanbrengt aan de auto, is dit geen enkel probleem.

Is er een aanbetaling of borgsom vereist?

Dit is afhankelijk van de financiële acceptatie die plaats vind na aanlevering van alle benodigde stukken.

Wat moet ik doen bij pech onderweg?

Wij bieden een 24-uurs service voor pech onderweg, hierdoor wordt u direct geholpen! Lees meer of pech en schade op onze servicepagina

Mag ik met mijn leaseauto ook buiten Nederland rijden?

Ja, uiteraard mag dit. Binnen de hele EU (incl. Liechtenstein, Zwitserland, Noorwegen en IJsland) mag u met de auto rijden.

Kan ik eerst een proefrit maken voordat ik een beslissing neem?

Ja, dit kan. Indien u een auto gezien heeft waar uw interesse naar uit gaat, kunt u uw gegevens achterlaten en nemen wij contact op om een datum en tijdstip af te spreken voor een proefrit.

Kan ik mijn huidige auto inruilen bij aanschaf van een leaseauto?

Ja, dit kan zeker. Wij maken graag een voorstel voor u. Het geld van de inruiler kan dan eventueel gebruikt worden als aanbetaling op het leasecontract. Is de auto meer waard dan de eventuele aanbetaling? Dan ontvangt u dat geld netjes van ons terug op uw rekening!

Heb ik verplichtingen ten aanzien van het onderhoud van mijn leaseauto?

Ja, u dient ervoor te zorgen dat de auto wordt onderhouden volgens het serviceboekje. Voor onderhoud, reparatie en vervanging van banden kunt u terecht bij één van onze Autogroep Twente dealers.

Kijk op de website van Autogroep Twente voor een overzicht van de vestigingen of maak direct online een afspraak.

Kan ik mijn leaseauto aan het eind van de contractperiode overnemen?

Ja, het voertuig blijft gedurende de contractperiode eigendom van Autolease Twente. Het is mogelijk om vooraf of gedurende de contractperiode de auto over te nemen. Het is een optie, u bent daarom niet verplicht de auto daadwerkelijk over te nemen.

Autolease inclusief: