Op deze pagina hebben we de verschillen uit bouwjaar 2019 vergeleken. Via de pagina De Hyundai Kona EV versus de Kia Niro EV (2023) kun je de vergelijkingen en verschillen tussen de modellen uit 2023 bekijken.

De Hyundai Kona EV versus de Kia E-Niro (2019)

Waar je voorheen diep in de buidel moest tasten voor een elektrische auto, komen er nu steeds meer betaalbare modellen bij. De Hyundai Kona EV en de Kia E-Niro zijn twee modellen elektrische auto’s die betaalbaar zijn en ook nog eens over een acceptabele actieradius beschikken. Reden voor ons om beide modellen nader te aanschouwen. Wat zijn de verschillen en wat is de beste koop? Op deze pagina hebben we de verschillen uit bouwjaar 2019 vergeleken.

Actieradius van de Hyundai Kona EV vs. Kia E-Niro

De actieradius is voor veel bestuurders een belangrijk punt als het aankomt op de keuze voor een EV. Beide auto’s beschikken over een 64 kWh accupakket. Daarmee haalt de Hyundai Kona EV een actieradius van 449 kilometer volgens de WLTP. De Kia E-Niro moet het doen met ‘slechts’ 445 kilometer. Een verschil van maar 4 kilometer. Eigenlijk niet eens een verschil dus.

Van 0 tot 100 in een hand vol seconden

Ook wat betreft de snelheid doen ze niet voor elkaar onder. Beide auto’s komen met een 204 pk tellende elektromotor tot een topsnelheid van 167 kilometer per uur. De Hyundai Kona Electric gaat van 0 tot 100 in 7,6 seconden. De Kia E-Niro heeft daar 7,8 seconden voor nodig. Een verschil van 0,2 seconden. Dat is minder dan één keer met je ogen knipperen. In sporttermen een fotofinish.

Bekijk ons aanbod KONA EV en E-Niro modellen (2019-2021) »

Het exterieur: compacte SUV’s met een sportieve look

Beide auto’s ogen als een sportieve en compacte SUV. Qua uiterlijk zou je bijna kunnen stellen dat het zusjes zijn. Het verschil in afmeting tussen de Hyundai Kona EV en de Kia E-Niro is millimeterwerk. Hoewel de Kia E-Niro iets langer is zijn ook hier geen grote verschillen te ontdekken.

ExterieurmatenHyundai Kona EVKia E-Niro
Lengte4.180 mm4.375 mm
Breedte1.800 mm1.805 mm
Hoogte1.570 mm1.570 mm
Wielbasis2.600 mm2.700 mm
Spoorbreedte voor1.575 mm1.562 mm
Spoorbreedte achter1.584 mm1.572 mm

Het interieur van de Kona EV en de E-Niro

De Hyundai Kona Electric voelt zeer ruim van binnen. Comfortabel bovendien. De auto is voorzien van een aantal kleine slimmigheidjes die je het leven als bestuurder aangenaam maken. Denk aan het draadloos opladen van de iPhone. Ook zijn wij enorm fan van de projectie van de rijsnelheid en navigatie informatie op de voorruit van de Hyundai Kona EV. Naar onze bescheiden mening zorgt dat voor minder afleiding en dus meer veiligheid.

Verschil in materiaalgebruik

De gebruikte materialen voor het interieur van de Kona tonen net wat chiquer dan bij de Kia E-Niro. Maar dat is natuurlijk maar net wat jouw smaak en voorkeur is. Qua interieur staat wat ons betreft de Hyundai Kona EV met 1-0 voor ten opzichte van de E-Niro.

Bagageruimte

Als we puur naar de specs kijken heeft de Kia E-Niro een grotere bagageruimte. 451 liter van de E-Niro tegenover 332 liter van de Hyundai Kona EV. Verklaarbaar door het verschil in lengte. Echter is er altijd een verschil tussen de specs en de praktijk. Daar waar de laadkabels en andere toebehoren van de Kia E-Niro gewoon los achterin liggen is de Hyundai Kona EV voorzien van een slimme en compacte haspel voor het opbergen van jouw laadkabel. Zowel in praktische als optische zin zien wij het verschil in bagageruimte tussen beide auto’s amper terug.

Bekijk ons aanbod KONA EV en E-Niro modellen (2019-2021) »

De Prijzen

We blijven toch Hollanders he, dus de prijs vinden we heel belangrijk. Als we kijken naar de basisuitvoering van beide auto’s dan zit er een miniem verschil tussen beide auto’s. Een Hyundai Kona EV rij je al vanaf €41.595,- rijklaar, nieuwprijs in 2019. Voor de Kia E-Niro moet je €44.310,- neertellen, nieuwprijs in 2019. Inderdaad een kleine €3.000,- verschil.  Toegegeven, wel een verschil dat je in de leaseprijs over een meerjarig leasecontract nauwelijks terug zult vinden. Eveneens voor de bijtelling geen keihard argument voor een van beide modellen. Benieuwd wat de huidige prijs(verschillen) zijn tussen beide modellen uit bouwjaar 2019? Neem contact op met leaseadviseurs via de contactpagina. Of bel direct naar 074-20 20 111.

Conclusie

Kia is onderdeel van Hyundai Motor Company. Het zal dus geen verrassing zijn dat beide auto’s uit dezelfde fabriek rollen. Dat zien we terug. Hoe goed en kritisch we ook hebben gekeken, we zien geen opvallende verschillen als we alleen naar de auto kijken. Beide hebben hun voors en tegens maar zijn over de gehele lijn genomen gelijkwaardig aan elkaar.

Levertijd en verkrijgbaarheid zetten de Hyundai Kona EV op 1

Eindigt deze vergelijking dan in een saai gelijkspel? Niet helemaal. Kijken we naar de levertijden dan is de Hyundai Kona EV de absolute winnaar. De uitlevering van een nieuwe Kia E-Niro laat namelijk nog wel even op zich wachten. Sterker nog, als je nu een nieuwe Kia E-Niro besteld is het nog maar de vraag of deze voor 1 januari 2020 geleverd gaat worden. Met andere woorden, kun je nog wel profiteren van de 4% bijtelling op elektrische auto’s?

Ruime voorraad Hyundai Kona EV

Bij Autolease Twente beschikken we, mede dankzij de samenwerking met Autogroep Twente, nog over een ruime voorraad Kona’s met 4% bijtelling. Wil je nu overstappen in een elektrische auto? Overweeg dan de Hyundai Kona EV als serieuze optie en profiteer nog dit jaar van 4% bijtelling voor minimaal 5 jaar.

Bekijk ons aanbod KONA EV en E-Niro modellen (2019-2021) » Bekijk de KONA EV en Niro EV test met bouwjaar 2023 »