De Hyundai Kona EV, een juiste keuze?

Hyundai KONA Electric

In 2018 is het nieuwe model Kona EV op de markt gekomen. Onder de zakelijke rijder veelbesproken en sindsdien is er veel vraag naar deze auto. Mede door zijn grote actieradius (442km volgens de nieuwe WLTP regeling) en een fiscale waarde die onder de €50.000 valt. Hierdoor valt deze auto in de 4% bijtellingsregeling. Maar is een deze elektrische Kona de juiste keuze? Daar gaan wij graag op in.

Voordelen voor de werkgever

Naast het feit dat voor de zakelijke rijder deze auto veel voordeel biedt, zijn er ook voordelen voor de werkgever. Hier wordt niet altijd bij stilgestaan. In eerste instantie valt deze auto misschien niet binnen de autoregeling, maar vergeet niet doordat er voor een elektrische auto gekozen wordt er enorm veel kosten bespaard worden op de brandstof. Een volle tank kost, indien je laad op een eigen zakelijke aansluiting, €12,80. Hiervoor kun je dan ruim 400km rijden! Een ‘normale’ benzine of diesel auto zouden voor dezelfde actieradius minimaal het drievoudige kosten.

Elektrisch rijden, kwestie van mindset.

Het elektrisch rijden wordt door sommige mensen gezien als een belemmering. Dit komt doordat de actieradius op een volle accu minder ver is dan bij een volle brandstoftank. Als je dit combineert met een relatief langere laadtijd ten opzichte van het vullen van je brandstoftank, maakt het dat bestuurders angstig zijn voor belemmering in hun dagelijkse activiteiten. Het tegendeel is waar. Het is een mindset die een bestuurder zichzelf dient aan te wennen. Als je 5 minuten van je dag bezig bent met het plannen van je reis, waar je naar toe gaat en waar je moet laden, kun je met gemak 800km rijden op één dag. Denk hierbij ook aan de vele snellaad mogelijkheden die FastNed te bieden heeft, of de app van NewMotion waarin alle publieke laadpalen te vinden zijn.

Bestaat er nog enige twijfel of je wel of niet voor elektrisch rijden moet kiezen? Maak een afspraak en we denken met je mee naar de best passende mobiliteitsoplossing voor jou.

Op de hoogte blijven

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.


Terug naar het overzicht

Autolease inclusief: