Doen wat je belooft is belangrijk voor SPIT

Pascale Rolefes is verantwoordelijk voor Finance & HR bij SPIT in Almelo. Sinds begin 2022 is zij de contactpersoon voor de auto’s die via Autolease Twente geleased worden en die relatie verloopt volgens haar voorspoedig.

Brede dienstverlening in aandrijftechniek

SPIT is een specialist in aandrijftechniek, met name voor grote industriële opdrachtgevers. Het bedrijf biedt dienstverlening in de breedste zin van het woord, vertelt Pascale: “Verkoop van nieuwe motoren en drives, inbedrijfnames, maar ook ombouwen van machines. Onderhoud op locatie en in onze eigen werkplaats zijn, net als revisies, eveneens een belangrijk onderdeel van ons werk.” Het bedrijf telt circa 40 medewerkers en er worden op het moment van schrijven 22 auto’s, bestelwagens en bussen geleased bij Autolease Twente.

Overgang naar elektrisch rijden

Het wagenpark van SPIT is zeer divers. Zo worden er bijvoorbeeld twee Caddy’s geleased die helemaal ingericht zijn inclusief gereedschap, zodat onderhoudsmonteurs alle gereedschappen bij zich hebben onderweg. Pascale: “Daarnaast hebben we een Transporter-bus waarmee we zelf materialen kunnen ophalen en wegbrengen. En tot slot is er nog een ‘lege’ Caddy die we als extra auto mee kunnen nemen als we op klus gaan.”

De meeste leaseauto’s zijn personenwagens voor de medewerkers en het management. Vanaf 1 januari 2022 is SPIT ook daarvoor klant geworden bij Autolease Twente, legt Pascale uit: “Vanaf die datum gaan we alle leaseauto’s uitfaseren die we bij de vorige maatschappij hebben geleased en daar komen elektrische auto’s voor in de plaats. Dat is een bewust besluit van onze directie om mee te gaan in de e-transitie. De aandrijftechniek in elektrische auto’s past ook gewoon heel goed bij ons bedrijf.”

Werk uit handen nemen

Waarom koos het bedrijf daarbij voor een overstap naar Autolease Twente? Volgens Pascale begon het allemaal toen Ronald van der Spek van ALT in gesprek kwam met mede-eigenaar Martin Hemmer: “We waren niet helemaal tevreden over het vorige leasebedrijf, omdat de contacten een beetje stroef verliepen en zij niet altijd meedachten en meewerkten als er een bijzondere situatie ontstond. Vanaf het moment dat we met Autolease Twente aan tafel gingen, hebben we gevraagd hoe zij mij werk uit handen konden nemen. Want ik was er altijd enorm druk mee, aangezien collega’s vragen bij mij neerlegden die ik vervolgens moest afstemmen. Nu breng ik mijn collega’s in contact met Ronald en zij regelen het samen verder. Totdat er bijvoorbeeld nog twee leaseopties over zijn en ze mij nodig hebben om een pro-forma loonstrook te maken, zodat ze kunnen zien wat ze gaan betalen voor de auto. Dat scheelt mij echt veel tijd.”

Leasebudget in drie categorieën

In het begin was het nog wel een beetje zoeken soms, omdat de samenwerking nieuw was, zo vertelt Pascale: “Daar komt nog bij dat elektrische auto’s een stukje duurder zijn. Voor de drie categorieën leasebudgetten die wij hanteren was dat dus ook uitzoeken of dat kon. Ronald heeft ons ook daarmee geholpen, zodat de budgetten nu beter aansluiten bij het aanbod. Dat is gewoon fijn samenwerken. Binnen de categorieën hebben mensen vrije keuze van auto binnen bepaalde randvoorwaarden. De een is Volkswagen-fan, de ander houdt meer van Peugeot. Die wensen geven zij door aan Ronald en dan gaat hij er verder mee aan de slag. Daarbij zegt hij ook eerlijk wanneer iets niet mogelijk is. Dan kijken ze bijvoorbeeld samen naar jong-gebruikt.”

Tevreden met de samenwerking

Transparantie, goede communicatie en de al eerder genoemde tijdswinst zijn voor Pascale de redenen waarom de samenwerking met Autolease Twente zo goed bevalt: “Ronald doet gewoon wat hij belooft. Als hij zegt dat hij mij werk uit handen gaat nemen, dan doet hij dat ook echt. Dat vind ik heel belangrijk in een dergelijke samenwerking. Vooralsnog hebben wij geen reden om over te stappen naar een ander leasebedrijf. Wij zijn tot nu toe heel tevreden.”

Toch nog een tip

De enige tip die Pascale mee zou willen geven aan Autolease Twente is dat ze graag een duidelijk digitaal overzicht zou willen: “Dat had het vorige leasebedrijf wel mooi voor elkaar, zij hadden een handig portaal waarin je alle contracten kon inzien. Inclusief de contractkilometers en het werkelijke verbruik, zodat je meteen kon zien waar er eventueel iets bijgesteld moet worden. Dat zou voor mij wel nuttig zijn, want voor het maken van de jaarrekening heb ik alle informatie van leasecontracten nodig. Het zou mooi zijn als ik die in één oogopslag zou kunnen vinden.”