Carsharing pilot voor Bedrijvenkring Bornsestraat Almelo

carsharing pilot

In samenwerking met Bedrijvenkring Bornsestraat Almelo (BBA) en de ING-bank starten we een gezamenlijke pilot voor carsharing. Het doel van deze pilot is het uiteindelijk verduurzamen van het wagenpark van de BBA.

Wat is carsharing?

De naam zegt het eigenlijk al. Bij carsharing deel je een auto. Moeilijker is het niet. In het geval van deze pilot deel je een auto met andere bedrijven. Het principe is eenvoudig: jij gebruikt de deelauto alleen wanneer jij hem nodig hebt. Het mooie is dat je ook alleen betaald voor de momenten dat jij de auto gebruikt. Dat is ook meteen het grote voordeel. Je bent goedkoper uit.

Hoe werkt het?

Via een speciale app kun jij een auto reserveren. Met de speciale app open je de auto. Hierdoor is het mogelijk om de auto 24 uur per dag, 7 dagen per week op te halen of terug te brengen.

Waarom deze pilot?

Carsharing is een van de manieren voor het verduurzamen van ons wagenpark. Nederland heeft meer dan 8 miljoen auto’s en daarvan staat elke auto gemiddeld zo’n 23 uur per dag stil. Zonder ingewikkelde berekening kun je al snel inschatten dat al die auto’s bij elkaar heel wat uren stilstaan. Eeuwig zonde, en duur bovendien.

Wij geloven dat het anders kan en komen daarom samen met BBA en ING Bank met deze pilot. We willen samen met jullie laten zien hoe we duurzamer met onze mobiliteit om kunnen gaan.

Voor wie is deze pilot bedoeld?

Voor alle bedrijven die zijn aangesloten bij de Bedrijvenkring Bornsestraat Almelo (BBA). Ieder bedrijf, ongeacht het aantal medewerkers, mag deelnemen aan deze pilot.

Hoe ziet de pilot eruit?

Autolease Twente stelt twee auto’s beschikbaar tegen kostprijs. De kosten daarvoor zijn €500,- per maand. Alle deelnemers betalen met elkaar dit bedrag. Dus stel dat er 5 bedrijven meedoen, dan betaalt ieder bedrijf €100,- per maand. Hoe meer bedrijven meedoen aan de pilot, hoe lager dit bedrag. Maandelijks worden op basis van werkelijk verbruik de definitieve kosten verrekend. Eigenlijk werkt het dus net zoals het voorschot op je energierekening. Naast het maandtarief betalen alle deelnemers eenmalig €125,-.

Wanneer gaat de pilot starten

De pilot gaat van start als er tenminste 5 bedrijven deelnemen. Hoe eerder we het minimumaantal deelnemers hebben, hoe eerder we kunnen beginnen.

Hoe kun je deelnemen?

Er komt binnenkort nog een lunchbijeenkomst waar we uitleggen hoe het allemaal werkt. Een uitnodiging daarvoor volgt z.s.m. via de parkmanager. Wil je alvast aanmelden voor deelname aan de pilot? Stuur dan een mail naar info@bedrijvenparkbornsestraat.nl

Op de hoogte blijven

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.


Terug naar het overzicht

Autolease inclusief: