porsche boxster cabrio

Auto huren of leasen: wat kies je?

Je wilt geen auto kopen, maar je hebt er wel eentje (tijdelijk) nodig. Dan heb je verschillende opties: huren en leasen. Maar ook daarbinnen zijn nog weer verschillende varianten mogelijk. We helpen je graag op weg door de diverse opties op een rij te zetten voor je.

Wanneer is huren slimmer en wanneer leasen?

Als je maar eventjes een auto nodig hebt, is huren de beste optie. Bijvoorbeeld wanneer je gaat verhuizen of trouwen. Of wanneer je met het mooie weer wilt genieten van een cabrio. Het voordeel van huren is dat je heel snel het type auto kunt rijden dat je wilt en als je klaar bent dan lever je hem weer in. Het nadeel is dat je wel borg moet betalen en dat je niet zomaar de grens over mag ermee. Dat overleg je vooraf.

Leasen is vaak voordeliger als je langer dan enkele maanden een auto nodig hebt. Voor de korte termijn is er dan shortlease en voor de lange termijn is er private lease, occasion lease en zakelijke lease (financial of operational). Welke variant je ook kiest, je weet altijd precies wat je per maand betaalt en wat je daarvoor krijgt.

Kun je een auto huren voor langere termijn?

Jazeker, je kunt bij ons een auto huren zo lang als jij dat wilt. Bij de reservering van je huurauto geef je zelf de gewenste periode aan. Dat kan net zo lang of zo kort als jij dat zelf wilt. Bij langere periodes wordt de huurprijs al wel snel hoger dan de leaseprijs voor dezelfde auto.

Heb je bijvoorbeeld voor 3 maanden een auto nodig? Dan is shortlease vaak een betere optie. Ook daarmee helpen wij je graag. Laat ons dus vooral weten wat je wensen zijn. Wij denken met je mee!

Voordelen en nadelen van shortlease

Eigenlijk zit shortlease tussen huren en leasen in. Het voordeel is dat je er heel flexibel door kunt rijden, want je kunt heel makkelijk je leasecontract opzeggen. Een ander voordeel is dat je met shortlease meestal voordeliger uit bent dan bij een langer huurcontract.

Het nadeel ten opzichte van reguliere lease is dat shortlease duurder is. Maar daar staat de hoge mate van flexibiliteit tegenover. Vergeleken met andere leasevormen heb je vaak ook een beperkter aanbod. Maar we weten zeker dat je wel iets vindt in ons aanbod van 142 auto’s en bestelwagens!

Meer weten over het huren of leasen van een auto?

Voor meer informatie over de verschillen tussen huren en leasen of voor een concrete offerte kun je altijd vrijblijvend contact met Autohuur Twente of Autolease Twente opnemen.