5 redenen om een auto te huren

Soms is het openbaar vervoer gewoon geen realistische optie. Of heb je net even dat beetje extra ruimte nodig. Er zijn diverse redenen denkbaar waarom je een auto huurt. Wij zetten de meest voorkomende voor je op een rij.

Je hebt slechts tijdelijk een auto nodig

Misschien wel de meest voorkomende reden voor het huren van een auto. Tijdelijke medewerker of tijdelijk een klus buiten de deur? Een huurauto of een shortlease auto biedt dan uitkomst. Voor zowel zakelijke als particuliere klanten hebben wij huurauto’s in alle soorten en maten. En allemaal zijn ze al te huur vanaf 1 dagdeel.

Je hebt net even iets meer ruimte nodig

Soms heb je simpelweg net iets meer ruimte nodig. Denk aan een verhuizing of een weekendje weg met vrienden. Dan heb je vaak wat net wat extra (laad)ruimte nodig. Een goede reden voor het huren van onze bakwagen met laadlift of een van onze busjes. Ook handig als je eenmalig die grote kast of dat bankstel moet vervoeren. Er is altijd een (personen)busje dat past bij jouw wensen.

Je wilt een bepaald type auto proberen

Als je op zoek gaat naar een andere auto kun je natuurlijk een proefrit maken. Maar een proefrit is vaak net wat te kort om echt te ervaren hoe een auto rijdt. Zeker wanneer je bijvoorbeeld over wilt stappen naar een elektrische auto? Dan kun je een (elektrische) auto huren om hem wat langer te proberen dan tijdens een proefrit. Bij Autohuur Twente kun je nagenoeg alle soorten auto’s huren. In overleg is bij ons namelijk bijna alles mogelijk.

Volvo XC40 Recharge 2020
De elektrische Volvo XC40 Recharge

Je zoekt een milieuvriendelijke oplossing

Je kunt doorgaans overal komen met het openbaar vervoer of op de fiets. Of je hebt aan 1 auto per huishouden in de meeste gevallen genoeg. Dan ga je geen auto aanschaffen voor die enkele keer dat je hem nodig hebt. Helemaal als je bedenkt dat de gemiddelde auto maar liefst 23 uur per dag stil staat. Een van de redenen waarom we bij Autolease daarom goed kijken naar de mogelijkheden van deelauto’s. Huren is eigenlijk ook een vorm van auto delen. Dat maakt een huurauto een milieuvriendelijk alternatief voor het bezit van een auto die je slechts in enkele gevallen gebruikt.

Het is in sommige gevallen voordeliger

Wist je dat het huren van een auto in sommige gevallen veel voordeliger is? Wie slechts incidenteel een auto nodig heeft én minder dan 8.000 kilometer per jaar rijdt, is een huurauto al voordeliger dan het bezit van een auto. Bij Autohuur Twente rekenen we graag voor je uit wat in jouw specifieke situatie de meest voordelige optie is.