Formulieren

Groenekaart

De  groene kaart is een geaccepteerd  verzekeringsdocument binnen de Europese Economische Ruimte (EU-landen plus Liechtenstein, Noorwegen en IJsland). In de meeste Europese landen is het niet verplicht een groene kaart te tonen. Daarom wordt vanaf 1 januari 2014 niet meer automatisch een groene kaart gestuurd naar onze intern verzekerde voertuigen. De groene kaart is verplicht in Bosnië, Wit-Rusland, Israël, Marokko, Montenegro, Tunesië en Oekraïne. Reist u buiten de EER? Dan is er mogelijk geen dekking.

Heeft u een groene kaart nodig? Dit kunt u eenvoudig aanvragen via info@autoleasetwente.nl of +31 (0)546-443 120. Gaat u naar het buitenland, vraag de groene kaart dan uiterlijk vijf werkdagen voor vertrek aan.

Klik hier om de groene kaart aan te vragen.

Aanhangers

Aanhangers zijn automatisch meeverzekerd via de WA-verzekering van het trekkend voertuig (zolang de aanhanger gekoppeld is aan het trekkend voertuig). In het buitenland nemen autoriteiten hier vaak geen genoegen mee. Vraag daarom bij ons een aparte groene kaart aan voor de aanhanger of caravan. Dit geldt alleen voor aanhangers zwaarder dan 750 kg en met een eigen kenteken.

Klik hier voor aanhanger of caravan.

Kentekenbewijs

Vanaf 2014 is er een nieuw kentekenbewijs in de vorm van een creditcard. Wat gaat er veranderen rondom de leaseauto?

Bij de aflevering van de nieuwe leaseauto krijgt de leaserijder het kentekenbewijs niet meer direct mee. De nieuwe kentekencard is in de meeste gevallen de volgende (bezorg)dag op het vooraf bepaalde postadres.

De kentekencard wordt door de RDW binnen één werkdag gemaakt en verstuurd. Dit betekent dat de leaserijder tijdelijk zonder kentekenbewijs rondrijdt. Wordt de leaserijder staande gehouden bij een eventuele controle door de politie, dan is dit geen probleem. De politie vindt de actuele gegevens van de leaseauto in het kentekenregister.

Heeft u een nieuw kentekenbewijs nodig? Dit kunt u ook eenvoudig aanvragen via info@autoleasetwente.nl of +31 (0)546-443 120

Zorg dat u het kentekenbewijs altijd bij u heeft als u onderweg bent. Bij verlies, diefstal of beschadiging zijn wij genoodzaakt de benodigde kosten in rekening te brengen.

Klik hier om een nieuw kentekenbewijs aan te vragen.

Verklaring schadevrij rijden

De verklaring schadevrij rijden is een waardepapier dat vergelijkbaar is met een royementsverklaring. Hiervoor moet aan enkele voorwaarden worden voldaan:

  • Het leasecontract is beëindigd
  • Autolease Twente heeft de verzekering verzorgd
  • De gegevens van het voertuig zijn nog beschikbaar

Neem hiervoor contact op met Autolease Twente via info@autoleasetwente.nl of +31 (0)546-443 120.

Klik hier voor het formulier verklaring schadevrij rijden.

Milieuzones

Verboden gebied in Duitsland

In steeds meer Duitse steden is het niet toegestaan om bepaalde gebieden met een gemotoriseerd voertuig binnen te rijden. Deze milieuzones zijn ingevoerd om de luchtkwaliteit te verbeteren. Alleen met de juiste milieusticker kunt u het gebied met de auto betreden.

Milieusticker

De milieuzone is te herkennen aan het milieuzonebord. Het onderbord geeft aan met welke milieusticker (Umweltplakette) het gebied betreden mag worden. Bezitters van een voertuig met Nederlands kenteken kunnen voor de sticker onder andere terecht bij VWE.

Emissieklassen

Auto’s die geproduceerd zijn na 1 januari 2006 krijgen een groene sticker. Van oudere auto’s moet worden bekeken aan welke milieunorm ze voldoen. De milieusticker wordt op kenteken afgegeven en is in Nederland dus onbeperkt geldig.

Voor de milieusticker zijn vier emissieklassen gedefinieerd:

Klasse 1: Auto’s met hoogste uitstoot van fijnstof. Deze komen niet in aanmerking voor een milieusticker.

Klasse 2: Voertuigen met dieselmotor zonder katalysator. Sinds 1 januari 2010 is het echter niet meer toegestaan om met de rode sticker de milieuzones te betreden.

Klasse 3: Dieselauto’s die achteraf zijn voorzien van een retrofit roetfilter, krijgen een gele milieusticker.

Klasse 4: De groene sticker wordt afgegeven aan auto’s die het minste fijnstof uitstoten. Benzine- en LPG-wagens die voorzien zijn van een geregelde katalysator kunnen hiervoor in aanmerking komen.

U kunt de milieusticker ook bij VWE verkrijgen.

Kijk op de website: www.milieuvignet-duitsland.nl voor een actueel overzicht van de Milieuzones.

Online schade melden

Heeft u schade gereden met uw leaseauto? Dan dient u dit binnen 24 uur te melden bij Autolease Twente. Download het schadeformulier.

Adreswijziging

Verhuisd? Laat het ons weten, dan kunnen we onze administratie bijwerken.

Aanvraag groene kaart

Wanneer de auto door ons is verzekerd en u bent niet in het bezit van een geldige groene kaart dan kunt u door middel van onderstaand formulier een nieuwe groen kaart aanvragen.

Verklaring schadevrij rijden

Wanneer u een privé-verzekering af wilt sluiten heeft u een verklaring schadevrij rijden nodig om in aanmerking te komen voor een bonus/malus korting.

Milieuzones